7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO/VIDEO: Cum arată comuna Rodna după viitura de aseară? 110 gospodării grav afectate

Cea mai afectată comună din județ este Rodna. Potrivit ultimei evaluări a pagubelor, nu mai puțin de 110 gospodării sunt grav afectate de viitura de aseară. Noaptea trecută, 30 de persoane au fost nevoite să își părăsească casele.

Viitura de aseară a făcut prăpăd în comuna Rodna. Potrivit primarului Valentin Grapini, un kilometru de rețea de apă și canalizare este distrus și patru kilometri de drumuri comunale și forestiere de asemenea distruse.

110 case și gospodării au fost grav afectate de ape, iar 30 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele în miez de noapte.

„Avem 110 gospodării afectate major, cu mâl în curte, în case în grădini și stricăciuni de tot felul. Avem la ora actuală distrugeri mari la rețeaua de apă și canalizare și la drumuri, inclusiv la cele asfaltate. În momentul de față sunt 7-8 utilaje care lucrează la foc continuu”, a precizat edilul comunei Rodna.

Acesta spune că apele nu s-au retras de tot și încă mai curg de pe versanți, astfel că apa încă nu a fost evacuată din curțile și casele oamenilor. Conform edilului cel târziu vineri, cei mai mulți dintre „sinistrați” se vor putea întoarce la casele lor.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.