12.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

FOTO/VIDEO: Cum arată comuna Rodna după viitura de aseară? 110 gospodării grav afectate

Cea mai afectată comună din județ este Rodna. Potrivit ultimei evaluări a pagubelor, nu mai puțin de 110 gospodării sunt grav afectate de viitura de aseară. Noaptea trecută, 30 de persoane au fost nevoite să își părăsească casele.

Viitura de aseară a făcut prăpăd în comuna Rodna. Potrivit primarului Valentin Grapini, un kilometru de rețea de apă și canalizare este distrus și patru kilometri de drumuri comunale și forestiere de asemenea distruse.

110 case și gospodării au fost grav afectate de ape, iar 30 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele în miez de noapte.

„Avem 110 gospodării afectate major, cu mâl în curte, în case în grădini și stricăciuni de tot felul. Avem la ora actuală distrugeri mari la rețeaua de apă și canalizare și la drumuri, inclusiv la cele asfaltate. În momentul de față sunt 7-8 utilaje care lucrează la foc continuu”, a precizat edilul comunei Rodna.

Acesta spune că apele nu s-au retras de tot și încă mai curg de pe versanți, astfel că apa încă nu a fost evacuată din curțile și casele oamenilor. Conform edilului cel târziu vineri, cei mai mulți dintre „sinistrați” se vor putea întoarce la casele lor.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

MACON sărbătorește luni 31 de ani de existență cu super-reduceri și demonstrații tehnice interactive

Luni, compania bistrițeană MACON serbează 31 de ani de existență, în care se concentrează, ca în...