16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

FOTO/VIDEO. Prăpăd la Măgura Ilvei: Două bucăți de deal s-au rupt și au dirijat puhoiul de ape în casele oamenilor

Nu doar rodnenii au avut de pătimit în urma inundațiilor de aseară. La Măgura Ilvei, apele au rupt două bucăți de deal, care la rândul lor au blocat un râu, dirijând puhoiul prin curțile și casele oamenilor. 20 de case au fost inundate.

Una dintre cele mai afectate comune de inundațiile care au făcut ravagii ieri după prânz este Măgura Ilvei. Asta pentru că s-au produs două alunecări de teren, care au blocat albia râului, iar apele s-au revărsat prin grădinile, curțile și casele oamenilor.

Oamenii spun că în curte apa le ajungea până la brâu. Una dintre familii a rămas fără lemnele de foc și proviziile pentru iarnă, după ce apele au luat pur și simplu lemnăria cu tot ce era înauntru. Apa a năvălit și în case, dar și în garaj, autoturismul familiei rămânând blocat în nămol.

Apele au inundat 20 de case, autoritățile locale scoțând la lucru absolut toate utilajele avute în dotare, de frica codului portocaliu anunțat pentru această seară.

„Avem în jur de 20 de case inundate, în jur de 10 hectare de terenuri agricole și 5-6 km de drumuri distruse. În momentul de față avem pe drumuri 4 excavatoare pe șenile, două excavatoare pe roți, 4 buldoexcavatoare și 4 basculante. Toate lucrează la flux continuu. Primul lucru pe care vrem să îl facem e să fluidizăm apa, să o aducem pe matcă pentru că avem din nou cod portocaliu și sperăm să nu ne mai bată Dumnezeu”, a declarat Valer Avram, primarul comunei Măgura Ilvei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!