16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Încă doi medici și șapte asistenți de la Neurologie au fost depistați pozitiv cu COVID-19

11 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost infectați cu COVID-19. Secția cea mai afectată a fost cea de Neurologie, după ce 8 cadre medicale au fost depistate cu coronavirus. În urma anchetei și a testării personalului de pe secție, în cazul a 9 cadre medicale rezultatele au fost pozitive.

11 asistenți medicali ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Totul a pornit de la un asistent de la Computer Tomograf și de la partenera acestuia, asistentă la Neurologie care  au prezentat simptome specifice și au fost testați pentru coronavirus. Despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

11 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență, depistați pozitiv cu COVID! Cum s-au infectat:

Dintre cei 11 asistenți medicali, 8 sunt de la Neurologie. Conducerea unității medicale a deschis două anchete, una epidemiologică și una administrativă.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany, a anunțat că s-a finalizat testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie. S-a decis testarea angajaților și de pe secția Cardiologie întrucât cele două secții își desfășoară activitatea la același etaj al unității sanitare, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare la comun.

Rezultatele au indicat că încă 9 cadre medicale de pe secția Neurologie au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre doi medici și 7 asistenți medicali.

„Secție Neurologie – din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative. Secția Cardiologie – 28 persoane testate, toate negative.”, transmite Gabriel Lazany.

Managerul spitalului spune că rezultatele testării demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din cadrele medicale s-au relaxat prea tare și nu au respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială.

„Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv”, mai spune Lazany.

În cursul zilei de astăzi activitatea secției Neurologie va fi reorganizată astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!