14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

FOTO/VIDEO: Jandarmii bistrițeni și-au deschis larg porțile. Sute de copii i-au admirat

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a deschis ieri porţile pentru toţi cei care au dorit să îi viziteze pe jandarmi, la ei acasă.

Peste 300 de elevi au dorit să afle mai multe despre meseria de jandarm şi activităţile pe care le desfăşoară aceştia zi de zi, în sprijinul oamenilor. Grupurile sosite pe rând în curtea instituţiei au vizitat sediul unde jandarmii îşi desfăşoară activitatea, au intrat în biroul inspectorului şef, în sala de pregătire sau în vestiarul Detaşamentului 1 Mobil.

Ulterior, în curte elevii au putut intra în autovehicule, au urcat pe atv-ul jandarmilor montani şi au probat materialele din dotare ale jandarmilor. Totodată, oaspeţii au făcut cunoştinţă cu Saşa, Dona şi Zara – cele mai îndrăgite jandarmeriţe.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjandarmeria.bistrita%2Fvideos%2F1946779822301058%2F&show_text=0&width=560″ /]

Ziua Porţilor Deschise a fost organizată, în paralel, şi la sediile Jandarmeriei din Beclean şi Năsăud.

La finalul vizitei, în curtea inspectoratului, toţi cei prezenţi au asistat şi la un exerciţiu demonstrativ specific, pregătit de către Detaşamentul 1 Mobil Bistriţa, care a fost foarte apreciat de către publicul prezent.

Activităţile dedicate publicului larg, continuă și astăzi, 29 martie, la Beclean – unde toţi cei interesaţi de activitatea jandarmilor vor putea să îi întâlnească în parcul din zona centrală a oraşului. Aici, între orele 12.00 – 15.00, va fi organizat un nou Punct de Informare destinat cetăţenilor de orice vârstă.

Vineri, 30 martie, iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la sediile Jandarmeriei Montane din Rodna şi Piatra Fântânele, pentru a-i putea vedea pe jandarmii montani la ei acasă. Vor fi expuse materialele specifice şi autovehiculele folosite de aceştia în misiunile din mediul montan. La aceste activităţi vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni a căror exerciţii constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române 2018, continuă în anul Centenarului, cu vernisajul Expoziţiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Expoziția va fi organizată luni, 02 aprilie de la ora 11.00, cu sprijinul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bistriţa-Năsăud, la sediul acestei instituţii, din strada Gării, nr. 3-5. Expoziţia va putea fi vizitată timp de o săptămână.

Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită la Bistriţa, marţi 03 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, moment care constituie punctul culminant al activităţilor premergătoare organizate cu acest prilej.

Astfel, la împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea tehnica folosită de jandarmi în diferite misiuni dar şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului, se mai prrecizează într-un comunicat al Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Jandarmeriei Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?