13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

FOTO/VIDEO: Mii de bistrițeni în stradă, la miezul nopții. Cu moartea pe moarte călcând… Hristos a înviat!

Mii de bistriţeni au ieșit astă-seară în stradă, blocând cu totul intersecțiile și marile bulevarde ale orașului: lăcaşurile de cult au fost neîncăpătoare, iar bistrițenii care au participat în această noapte la slujba de Înviere au ascultat iar tulburătoarele cuvinte „Hristos a Înviat!”

Cu lumânări și candele în mâini, în scaune cu rotile sau sprijiniți în cârje, însoțiți de copii sau părinți – bistrițenii au retrăit în această noapte miracolul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, ascultând emoționantul îndemn al preoților: Veniți de luați lumină!

Bisericile din Bistriţa s-au luminat treptat, de jur împrejur, iar cei care au participat la slujba de Înviere afară, în stradă, au luat lumină unul de la celălalt, conform unui ritual mereu emoţionant care culminează cu înconjurarea bisericii de trei ori și cu tulburătorul imn: „Hristos a înviat din morți / cu moartea pe moarte călcând / Și celor din morminte / viață dăruindu-le…

Slujba religioasă de la miezul nopții la Biserica Protopopiatului Ortodox din Bistrița a fost oficiată de preotul protopop Alexandru Vidican, alături de ceilalți patru preoți ai bisericii care au citit din Evanghelia după Matei ce descrie scena Învierii, felul în care a fost descoperit mormântul gol și cuvintele Îngerului: „Duceți-vă degrabă și spuneți ucenicilor Săi că S-a sculat din morți și iată va merge mai înainte de voi în Galileea; acolo îl veți vedea….

Hristos a înviat din morți. Să ne curățim simțirile și să-l vedem pe Hristos strălucind cu neapropiata lumină a învierii. Și, cântându-i cântece de biruință, luminat să-L auzim spunând: Bucurați-vă! Hristos a înviat din morți. Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută. Căci a înviat Hristos, Veselia cea veșnică…!”, se mai cântă în noaptea de Înviere…

*******

Bistrițeanul.ro vă urează tuturor sărbători pline de lumină, tihnă și binecuvântare…

Luminați-vă sufletul în aceste zile – şi mai ales dincolo de aceste zile – cu graţia şi milostenia lui Dumnezeu, îmbrăcați-vă în dragostea Lui ca într-o haină necesară și trăiți-vă clipele înăuntrul Lui…

Hristos a înviat…!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/d6ez97kU3j0″ /]

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/3tIjSZA3QjM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: