6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Mii de bistrițeni în stradă, la miezul nopții. Cu moartea pe moarte călcând… Hristos a înviat!

Mii de bistriţeni au ieșit astă-seară în stradă, blocând cu totul intersecțiile și marile bulevarde ale orașului: lăcaşurile de cult au fost neîncăpătoare, iar bistrițenii care au participat în această noapte la slujba de Înviere au ascultat iar tulburătoarele cuvinte „Hristos a Înviat!”

Cu lumânări și candele în mâini, în scaune cu rotile sau sprijiniți în cârje, însoțiți de copii sau părinți – bistrițenii au retrăit în această noapte miracolul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, ascultând emoționantul îndemn al preoților: Veniți de luați lumină!

Bisericile din Bistriţa s-au luminat treptat, de jur împrejur, iar cei care au participat la slujba de Înviere afară, în stradă, au luat lumină unul de la celălalt, conform unui ritual mereu emoţionant care culminează cu înconjurarea bisericii de trei ori și cu tulburătorul imn: „Hristos a înviat din morți / cu moartea pe moarte călcând / Și celor din morminte / viață dăruindu-le…

Slujba religioasă de la miezul nopții la Biserica Protopopiatului Ortodox din Bistrița a fost oficiată de preotul protopop Alexandru Vidican, alături de ceilalți patru preoți ai bisericii care au citit din Evanghelia după Matei ce descrie scena Învierii, felul în care a fost descoperit mormântul gol și cuvintele Îngerului: „Duceți-vă degrabă și spuneți ucenicilor Săi că S-a sculat din morți și iată va merge mai înainte de voi în Galileea; acolo îl veți vedea….

Hristos a înviat din morți. Să ne curățim simțirile și să-l vedem pe Hristos strălucind cu neapropiata lumină a învierii. Și, cântându-i cântece de biruință, luminat să-L auzim spunând: Bucurați-vă! Hristos a înviat din morți. Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută. Căci a înviat Hristos, Veselia cea veșnică…!”, se mai cântă în noaptea de Înviere…

*******

Bistrițeanul.ro vă urează tuturor sărbători pline de lumină, tihnă și binecuvântare…

Luminați-vă sufletul în aceste zile – şi mai ales dincolo de aceste zile – cu graţia şi milostenia lui Dumnezeu, îmbrăcați-vă în dragostea Lui ca într-o haină necesară și trăiți-vă clipele înăuntrul Lui…

Hristos a înviat…!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/d6ez97kU3j0″ /]

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/3tIjSZA3QjM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: