7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO/VIDEO Părinții cer normalitate: Copiii nu prezintă un risc! JOS MASCA! Li se încalcă drepturile!

„Cum adică să îi interzică la copil dreptul la respirație normală? Să îl pună să stea ore întregi pe scaun? Cum adică să nu interacționeze?  JOS MASCA!!! Vrem normalitate pentru copiii noștri! Ei nu reprezintă un risc! Azi când i-am văzut cu măști, am plâns!” Acestea sunt doar câteva din gândurile părinților prezenți azi în Piața Centrală. Aceștia au semnat un memoriu prin care cer autorităților să se renunțe la măsurile restrictive din școli.

Azi a început școala! Revolta față de măsurile impuse de autorități a crescut în inimile părinților, atunci când și-au văzut copiii cu măscuțe, intrând singuri în curțile școlilor, iar ei au rămas lipiți de gard, urmărind de la distanță pe cei mici care strigau „Pa mami, te iubesc!”.

Astfel, au decis să organizeze un miting în fiecare oraș, azi, de la ora 18.00, pentru a semna un memoriu prin care să solicite ridicarea restricțiilor din școli.

Părinții se revoltă! Fac un meeting azi pentru a semna un memoriu ce are ca scop eliminarea măsurilor restrictive din școli!

La Bistrița, la ora 18.00, peste 100 de părinți și-au făcut apariția, unii chiar însoțiți de copii, pentru a semna memoriul.

Unii au rămas la povești și schimb de „dureri sufletești”.

[arve url=”https://www.facebook.com/102630766483759/videos/315888109479290″ /]

La un moment dat, când deja era prea multă lume revoltată, jandarmii au intervenit, cerând să se respecte regulile impuse de autorități. Aceștia le-au amintit părinților că protestele nu sunt permise în starea de alertă. După plecarea jandarmilor, părinții au intonat prima strofă din Imnul României.

[arve url=”https://www.facebook.com/102630766483759/videos/759306161578419″ /]

Părinții sunt hotărâți ca pe data de 19 septembrie să meargă la București, la un protest, sperând ca vocile lor să fie auzite!

Li se încalcă un drept copiilor. Ni se încalcă drepturi nouă, părinților. Pot apărea probleme de sănătate. Grave! CINE răspunde de ele??? Cum să ții un copil câteva ceasuri pe un scaun???”, au spus revoltate mămicile.

O mămică a explicat că fetița ei, de clasa I, a refuzat să meargă azi la școală tocmai din cauză că nu poate suporta măscuța pe față.

Un tătic a explicat că ar fi o variantă bună ca măcar cei micuți să nu poarte mască. Alții au spus că măcar să iasă în pauze, și acolo să nu stea cu măști pe față.

Textul memoriului semnat îl puteți vedea aici:

Imagini video cu nemulțumirile și frustrările părinților mai puteți urmări aici:

[arve url=”https://youtu.be/BbIk95U6vxQ” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...