17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO/VIDEO – Polițiștii au prins un bărbat și 6 femei din BN și Maramureș, căutate în Italia pentru infracțiuni deosebit de grave

Polițiștii din 4 județe au reușit să dea de urma a 7 persoane din Bistrița-Năsăud și Maramureș urmărite internațional. Cele 7 persoane sunt acuzate de constituire de grup infracțional, furturi și tâlhării calificate, înșelăciune și spălare de bani.

Ieri, oamenii legii din 4 județe au efectuat 8 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane din Bistrița-Năsăud și Maramureș, fiind vizați membrii unui grup infracțional organizat, specializat în înșelăciune și spălare de bani. Simultan au avut loc 13 percheziții în Italia și două în Germania

7 persoane, care sunt urmărite și internațional, au fost reținute pentru 24 de ore.  Este vorba despre un bărbat de 38 de ani și 6 femei cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani. Pe numele lor, autoritățile italiene au emis mandate europene de arestare.

Se pare că cele 7 persoane au comis furturi, înșelăciuni și tâlhării într-un oraș din Italia. Grupul infracțional este format, în total din 59 de persoane.

„În fapt, autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de persoane de cetățenie română, care, folosind acelaşi mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înşelăciuni, furturi și tâlhării. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost transferaţi în România. La perchezițiile efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie”, informează IPJ BN.

Acuzațiile care li se aduc celor 7 sunt: constituire de grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...