1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO/VIDEO – Polițiștii au prins un bărbat și 6 femei din BN și Maramureș, căutate în Italia pentru infracțiuni deosebit de grave

Polițiștii din 4 județe au reușit să dea de urma a 7 persoane din Bistrița-Năsăud și Maramureș urmărite internațional. Cele 7 persoane sunt acuzate de constituire de grup infracțional, furturi și tâlhării calificate, înșelăciune și spălare de bani.

Ieri, oamenii legii din 4 județe au efectuat 8 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane din Bistrița-Năsăud și Maramureș, fiind vizați membrii unui grup infracțional organizat, specializat în înșelăciune și spălare de bani. Simultan au avut loc 13 percheziții în Italia și două în Germania

7 persoane, care sunt urmărite și internațional, au fost reținute pentru 24 de ore.  Este vorba despre un bărbat de 38 de ani și 6 femei cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani. Pe numele lor, autoritățile italiene au emis mandate europene de arestare.

Se pare că cele 7 persoane au comis furturi, înșelăciuni și tâlhării într-un oraș din Italia. Grupul infracțional este format, în total din 59 de persoane.

„În fapt, autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de persoane de cetățenie română, care, folosind acelaşi mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înşelăciuni, furturi și tâlhării. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost transferaţi în România. La perchezițiile efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie”, informează IPJ BN.

Acuzațiile care li se aduc celor 7 sunt: constituire de grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.