19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

FOTO/VIDEO – Premieră în România: Părinții din Bistrița învață cum să-și salveze copiii

Am avut emoții și când am încercat manevrele pe manechin. Cu siguranță, dacă bebelușul meu pățește ceva, panica e mai mare. Dar acesta e și rolul cursului. Să înveți ce să faci în astfel de situații!”, a explicat Emanuela, una dintre mămicile participante la curs. Spitalul din Bistrița organizează, în premieră națională, cursuri de prim ajutor oferite părinților pentru a-și salva micuții.

Tot ce facem aici, acum, este pe bază de voluntariat. Tot ce avem oferim cursanților. Oferim din timpul nostru, din cunoștințele noastre. Nu mai este nicăieri în România organizat curs de prim ajutor special pentru părinți, ca să știe cum să își salveze bebelușii.

Da, într-adevăr, la un curs normal de acordare prim ajutor se explică și diferențele aplicării manevrelor pe bebeluși, dar nu s-a mai organizat ceva specific, doar pentru părinți”, a explicat doctorul Tiberiu Tudor, medicul șef al UPU SMURD Bistrița.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a desfășurat ieri cel de-al doilea curs de prim ajutor dedicat părinților. „Bătaia” pe locuri este mare, astfel că, la fiecare curs, clasa se umple în primele 15 minute de la anunț.

Cursanții sunt împărțiți în două grupe. Le sunt explicate, pe rând, procedurile pentru acordarea primului ajutor bebelușilor și adulților.

După ce voluntarii le explică părinților ceea ce trebuie făcut, fiecare cursant are ocazia să exerseze pe manechini ce a învățat.

Astfel, ei îmbină teoria cu practica, observă, intervin, iar informațiile le rămân imprimate în minte.

Mi se par foarte utile aceste informații. E bine să știi ce ai de făcut în situații de criză. Eu am avut emoții și când am făcut manevrele pe manechinul bebeluș. Cred că dacă i s-ar întâmpla copilului meu asta, aș fi panicată, altfel de emoții m-ar încerca.

Dar la urma urmei, pentru asta sunt aceste cursuri. Să te ajute să faci față și să știi cum să acționezi ca să îi salvezi viața”, ne-a explicat Emanuela, o mămică participantă la curs.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița își propune să organizeze măcar două cursuri de prim ajutor pediatric pe lună.

Astfel, cei interesați să participe trebuie să stea cu ochii pe postările și anunțurile făcute de reprezentanții unității medicale.

Înscrierile se fac acum online, pe pagina de anunțuri a SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...