6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO/VIDEO. Proteste la Bistrița: „Justiție, nu corupție!”. „Fără Dumnezeu, degeaba ne adunăm aici și povestim…”

Proteste, astă-seară, și la Bistrița, unde zeci de bistrițeni – artiști, profesori, întreprinzători, preoți, liberali și ecologiști sau simpli cetățeni nemulțumiți de modificările adoptate ieri în Camera Deputaților – au ieșit în stradă pentru a-și exprima dezamăgirea…

În ciuda căldurii de afară, în fața Prefecturii – locul obișnuit de întâlnire al protestatarilor din oraș – s-au adunat astă-seară aproape 100 de bistrițeni care și-au manifestat nemulțumirea și dezamăgirea împotriva modificărilor adoptate în Camera Deputaților, alăturându-se românilor din întreaga țară care și-au manifestat nemulțumirea concomitent, sub sloganul „Stop joc, penalilor!”.

Printre cei care și-au făcut apariția la protest a fost și preotul Bisericii Evanghelice, Johann Dieter Krauss, reprezentanți ai mișcării Meritocrația Bistrița-Năsăud, politicieni liberali și ecologiști, dar și Francisc Antal, bistrițeanul care a străbătut pe jos România pentru a participa la protestul din București, desfășurat în capitală în luna ianuarie.

„Justiție, nu corupție!”, „Dragnea, nu uita / România nu-i a ta!”, „Vrem o țară pentru copiii noștri, nu pentru penalii voștri!”, „PSD ești un gunoi, ai dat timpul înapoi!!!” – au fost doar câteva dintre mesajele transmise de protestatari.

Cred că românii se trezesc și își dau seama că nu se mai poate merge în halul ăsta… Au întins coarda prea mult… Pentru a salva câțiva oameni, pe liderul lor și încă vreo doi-trei, este inadmisibil să calci în picioare legile justiției, codurile de procedură penală… Am auzit de la procurori și judecători care mi-au dat exemple concrete că se poate ajunge în situația de a nu putea condamna un criminal, pentru că nu se mai pot utiliza probele ca până acum… Se tot vorbește despre binomul DNA – SRI, cu ascultări și urmăriri… Deranjează, într-un fel să știi că ești urmărit, dar dacă te știi cu conștiința împăcată, de ce să-ți fie teamă că te ascultă cineva la telefon? Problema reală este că nu știu cum să-și ascundă furtișagurile, tâlhăriile, așa că timorează judecătorii… Dar românii în momente importante au reușit să se mobilizeze, cum s-a întâmplat și la ultimele alegeri prezidențiale… Sper că și acum vom găsi o posibilitate să rămânem în rândul țărilor dezvoltate, cu un stat de drept adevărat… Legea trebuie respectată!”, a precizat Florin Chereji pentru Bistrițeanul.ro.

„Așteaptă să punem mâna pe securi să mergem peste ei?! Că se apropie momentul! Ne-a ajuns cuțitul la os! Ce așteaptă? Să facă pușcărie în stațiuni turistice, în Dubai…?”, s-a revoltat Francisc Antal, pensionarul care a parcurs pe jos sute de kilometri pentru protest din ianuarie, desfășurat în București, devenit, între timp un simbol al protestatarilor bistrițeni.

[arve url=” https://youtu.be/3g-iLSdE7dA” /]

Un alt protestatar dezamăgit care a dorit să rămână anonim ne-a oferit o nouă interpretare asupra întregii situații: „Singurul Dumnezeu poate face ordine, dacă ne rugăm cum se cuvine și ne predăm în mâinile lui… Nu avem motive să ne întoarcem spre oameni, pentru că ei ne mint și ne vând ca pe niște cârpe… Ne-am adunat aici, ne facem partea noastră, dar de-aici încolo trebuie să ne rugăm: Doamne, eu știu și cred că poți schimba totul din rău în bine… Nu Dumnezeu ne-a părăsit, ci noi l-am părăsit pe Dumnezeu și am trecut în teritoriul păcatului, a desfrâului și a dezmățului… Și-a întors fața de la noi și ne-a spus – mergeți, dar fără mine nu veți avea parte de izbândă…! Oamenii l-au scos din ecuație, și merg înainte ca proștii după mintea lor… Dar fără Dumnezeu nu avem nicio șansă, degeaba ne adunăm aici și povestim… El a țesut mintea fiecărui om, și tot El poate să schimbe mintea lui… Cel care face adevărata schimbare este Dumnezeu, nu noi…”, ne-a mărturisit protestatarul – convins că inclusiv cei care ne conduc și care au pus mâna pe putere, „capul răutăților”, pot fi de asemenea schimbați, cu ajutorul lui Dumnezeu…

[arve url=”https://youtu.be/H_EQVbY77uM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: