5.6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO/VIDEO – Treabă românească: o conductă și-un tub de scurgere, de la o stradă reabilitată, fac „lac” în curțile sîngeorzenilor, la fiecare ploaie

Strada Sălciilor din Sîngeorz-Băi este în plin proces de reabilitare. Doar că, odată cu confortul asfaltului proaspăt turnat, sîngeorzenii mai au parte de o surpriză, la pachet: la fiecare ploaie curțile oamenilor se transformă în lacuri, din cauza unui tub de scurgere și a unei conducte, care deja au fost scoase de 3 ori…

Lucrările de asfaltare a străzii Sălciilor din Sîngeorz-Băi au început în 2020. Acestea urmau să sporească confortul locuitorilor săi, însă, potrivit unei cititoare Bistrițeanul.ro, au venit la pachet cu alte probleme, deloc plăcute.

La fiecare ploaie, curțile oamenilor se transformă în lac și asta se întâmplă doar de când a început reabilitarea străzii. Pârâul care traversează strada Sălciilor trebuia să fie „ajutat” de un tub de scurgere și o conductă de apă pluvială, care să împiedice inundarea curților oamenilor. Acestea însă mai tare încurcă și duc la inundații la fiecare ploaie mai seriosă.

„Este vorba practic de un pârâu care traversează o stradă. Proiectantul a prevăzut un tub din plastic. Prima data au pus tubul, (n.r. muncitorii care se ocupă de lucrare) dar nu l-au betonat și și-au adus aminte că trebuie să pună și conducta de pluvială, l-au scos a doua oară și l-au  pus deasupra de pluvială și s-a infundat, au spart betonul și au adus un alt tub și l-au montat. Acum și conducta de pluvială e colmatată”, explică bistrițeanca.

Potrivit acesteia, tubul și conducta au fost deja scoase de 3 ori. Culmea lucrările realizate înainte de reabilitare au fost făcute acum 40 de ani și pe lângă faptul că au rezistat nici nu au dus la inundații. Noile soluții inginerești nu par să se potrivească cu realitatea din teren.

„Pârâul vine din munte și aduce mizerie, vegetație, plus că mulți deversează în pârâu. Cand plouă foarte tare le intra la oameni apa în curți. Nu am avut probleme înainte de tuburile acestea. Vecinilor din amonte le-a ajuns apa în grădină și la o vecină i-a intrat și în bucătărie”, mai spune bistrițeanca.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Groaznic. Treaba facuta de mantuiala. Nu le pasa sau nu se pricep? Asta se intampla pentru ca nu sunt dati in judecata, nu se aplica sanctiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: