20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

FOTO/VIDEO: „Zestrea Nordului”, acum, pe pietonal. Spectacol extraordinar, duminică seară

Este în plină desfăşurare, în aceste momente, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, Festivalul Naţional de Folclor Zestrea Nordului. Zeci de copii din Dumitriţa, Budacu de Sus, Tihuţa, Şieuţ, Bistriţa Bârgăului, Căian, Cetate, Livezile şi Bistriţa au evoluat deja pe scenă.

Pietonalul Liviu Rebreanu s-a animat azi încă de la orele 14:00: aici se desfăşoară sâmbătă şi duminică cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional „Zestrea Nordului”.

Ansambluri folclorice din Dumitrița, Urmașii Grănicerilor din Budacu de Sus, Ciobănașul din Șieuț, Tihuța din Tiha Bârgăului şi Colibița din Bistrița Bârgăului au urcat deja pe scenă, prezentându-şi dansurile din repertoriu.

Pe copiii ansamblului Tihuţa Junior, din Tiha Bârgăului, i-am găsit aranjându-şi costumele, cu ajutorul măicuţelor de la Mănăstirea din Piatra Fântânele.

Inclusiv maica stareţă Pamfilia Solcan a fost prezentă la eveniment, încurajându-i.

Sunt copiii îngrijiţi de măicuţele din Piatra Fântânele, Ciosa şi cătunele din jur. Sunt foarte disciplinaţi şi extraordinar de cuminţi. Eu doar îi instruiesc ca şi coregraf de mai bine de doi ani. Facem repetiţii într-o pensiune de la Piatra Fântânele. Sunt 20 de copii aici în formaţie, avem 8 perechi, avem deja şase suite de dansuri, suntem buni, să ştiţi…!”, ne-a explicat coregraful Florin Flămând din Prundu Bârgăului.

[arve url=”https://youtu.be/9ImgrFv-fXk” /]

Tot pe Pietonalul Liviu Rebreanu urmează să danseze şi Nunta Zamfirei T&M din Livezile, Dor Românesc Junior din Bistrița, Laleaua Pestriță din Cetate, La poale de Țibleș din Căianu Mic şi Codrișorul din Bistrița.

Spectacolul este prezentat de Smaranda Mureșan şi Menuț Maximinian.

Tot astăzi, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, începând cu orele 19:00, Zestrea Nordului continuă cu un spectacol folcloric susţinut de artiştii Radu Ciordaș, Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Oana Matei-Coruți, Nicolae Cioancă, Cristina Retegan, Ioachim Spân şi Veronica Bălan.

Soliştii vor fi acompaniaţi de ansamblul profesionist „Dor Românesc” – Bistrița, dirijat de Ștefan Cigu. Coregraful formaţiilor de dans este Adrian Pașcu.

Prezintă Iuliana Tudor.

Duminică, 30 iunie 2019, ora 19:00 – pe scena amplasată pe Pietonalul Liviu Rebreanu va avea loc Spectacolul folcloric extraordinar cu Dinu Iancu-Sălăjanu, Ioan Pop și Grupul Iza, Călin Brăteanu alături de Ansamblurile „Străjăcuța” şi „Dor Străbun” din Bilca (judeţul Suceava).

Pe scenă vor urca şi Taraful lui Cotos, Ansamblul „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca şi solista Iulia Bucur.

Prezentator va fi Iuliana Tudor. Director artistic al festivalului: Matilda Pascal Cojocărița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...