20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO – Zeci de aurolaci terorizează de mai bine de 3 ani mai multe blocuri de pe Independenței

De mai bine de trei ani, locatarii unor blocuri de pe Independenței sunt efectiv terorizați de zeci de aurolaci care s-au stabilit pe un spațiu verde. Dacă până acum făceau gălăgie și focuri de tabără pe domeniul public, în weekend i-au spart unui locatar geamul de la bucătărie cu un bolovan.

În jur de 15-20 de tineri, care au maxim 18 ani, acaparează seară de seară un spațiu verde cu bănci și loc de joacă, de lângă câteva blocuri de pe Independenței. De mai bine de 3 ani, tinerii care consumă băuturi alcoolice, se droghează cu prenadez și fac focuri de tabără pe spațiul verde, îi fac pe locatari să evite să iasă din casă la ceas de seară.

Terorizați de gălăgia pe care o făceau aurolacii și de un foc de tabără care putea cauza un incendiu, mai mulți locatari au sunat la poliție în weekend. La fața locului au venit două echipaje, una de Poliție Locală și alta din cadrul IPJ de la Ordine Publică, care au reușit să îi calmeze pe tineri.

La scurt timp după, duminică pe la miezul nopții, aceștia s-au răzbunat pe un bistrițean pe care îl bănuiau că ar fi sunat la Poliție. Tinerii au luat un bolovan și i-au spart geamul de la bucătărie. Păgubitul a sunat la 112 și a depus o plângere pentru distrugere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Diana Pintea, a confirmat faptul că în data de 24 spre 25 iunie Poliția a fost sesizată prin 112 despre faptul că unui bistrițean i-a fost spart geamul cu o piatră și spune că se fac cercetări pentru identificarea autorilor.

„De trei ani suntem terorizați de aurolacii ăștia. În urmă cu vreun an și jumătate am reușit să îi împrăștiem de aici, dar s-au întors. Femeilor din zonă le e și frică să iasă seara să ducă gunoiul… Urlă, trag din pungi, consumă alcool, e plină toată zona aceasta de ambalaje de la bere, pungi de la prenadez și chiar prezervative… ți-e și frică să-ți lași copiii afară, la joacă”, spune locatarul care s-a trezit cu geamul spart, în weekend.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.