11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane de euro), cel mai mare contract ca valoare pentru un drum județean din județul Sălaj. Lucrările presupun reabilitarea a peste 30 de kilometri de drum.

Traian Larionesi, managerul companiei Frasinul, a semnat astăzi un contract în valoare de peste 100 de milioane de lei, echivalentul a 23,2 milioane de euro, TVA inclus. Proiectul prevede reabilitarea unui drum județean din Sălaj.

Acesta este cel mai mare contract ca valoare pentru un drum județean din Sălaj. Frasinul va avea la dispoziție 20 de luni să termine lucrările și va oferi o garanție de 5 ani pentru acest drum.

Lungimea totală a drumului județean 109 E este de 34,4 kilometri, iar acesta traversează 8 localități. Lucrarea cuprinde trotuare din pavele pe o suprafață de 14.000 de mp, amenajare șanțuri de pământ pe mai bine de 17 km, șanțuri pereate în lungime de 27 de km, dren longitudinal pe 18,2 km, rigolă carosabilă pe 12 km și 127 de podețe tubulare noi.

Vor fi amenajate și 93 de drumuri laterale, 7 alvole, drumul fiind prevăzut și cu parapeți metalici de siguranță. De asemenea, Frasinul va trebui să se ocupe de podurile peste două râuri, peste râul Simsna, pod care are 3 deschideri și peste râul Iapa, pod care are două deschideri.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: