Frații Bachiș păstrează în familie, de 50 de ani, secretul celei mai faimoase și iubite înghețate din oraș! L-au spus doar Anielei, cea care duce tradiția familiei mai departe…

Frații Bachiș păstrează în familie, de 50 de ani, secretul celei mai faimoase și iubite înghețate din oraș! L-au spus doar Anielei, cea care duce tradiția familiei mai departe…

Povestea înghețatei pe care o găsiți astăzi în zeci de sortimente în vitrinele Gelateriei Aniela începe acum 50 de ani, atunci când familia Bachiș, cu un spirit antreprenorial care n-a putut fi înfrânat mai târziu nici de comuniști, s-a apucat să o facă, în casa părintească de la Tărpiu, lângă Dumitra.

Bistrițeanul.ro a avut ocazia să afle povestea din spatele înghețatei Aniela, chiar de la frații Bachiș, tatăl și unchii Anielei, reuniți acasă, la Bistrița, după 30 de ani. George Bachiș, tatăl Anielei, este singurul care a rămas în țară și a dezvoltat afaceri aici, după 1990. Frații săi, Ioan și Gabriel, au emigrat în SUA încă din anii ’90 și, cum provin dintr-o familie în care spiritul antreprenorial a fost cultivat din tată în fiu, absolut firesc și natural, au dezvoltat afaceri și acolo. 

George, Ioan și Gabriel Bachiș ne-au spus povestea înghețatei care le-a colorat și bucurat viața și a făcut istorie printre bistrițeni. Sunt cei mai mari fani ai înghețatei făcute de Aniela, dar și cei mai duri critici. Ei chiar știu cum trebuie să fie înghețata bună, au făcut-o împreună zeci de ani. De la ei am aflat și că spiritul antreprenorial este moștenire de familie.

Primul om de afaceri din familia Bachiș a fost chiar străbunicul Anielei, care, întors acasă din război, a deschis o brutărie mică, la țară. Libertatea, bunăstarea și bucuria de a fi propriul tău stăpân s-a transmis din generație în generație, iar Ioan, tatăl fraților Bachiș, nu numai că a continuat pe drumul deschis de tatăl său, dar le-a insuflat asta și copiilor, mai apoi nepoților, care duc mai departe acest spirit antreprenorial, fiecare conducând astăzi propriile afaceri, de succes toate. 

Înghețata Aniela, un secret de familie bine păstrat

Povestea înghețatei din familia Anielei începe prin anii ’70, când Ioan Bachiș a venit cu ideea de a face înghețată, un produs rar în acele vremuri. Vânzarea n-ar fi fost așadar o problemă, piața ar fi consumat înghețată, le trebuia doar o rețetă bună și să afle cum se face înghețata. Închipuiți-vă că în acele vremuri nu erau utilaje care să te ajute să faci gheața sau procesul de înghețare, iar totul se făcea manual, artizanal. Iar înghețata trebuia produsă și vândută vara…

Cum fiul cel mare, George Bachiș, ajunsese la liceu, în Cluj, iar pe strada Pata din Cluj era un turc care vindea o înghețată extraordinar de bună, George (tatăl Anielei) l-a convins să vină la Tărpiu și să-i învețe pe părinții săi cum să facă o înghețată la fel de bună ca cea pe care o vindea pe străzile Clujului. Acesta a fost începutul.

Mai departe, rețeta s-a perfecționat în familie, iar cel care supraveghea îndeaproape tot procesul și insista ca fiecare tranșă de înghețată să fie excelentă, neacceptând nici un rabat de la calitate, era capul familiei – Ioan Bachiș. Permanent, acesta insista asupra calității și era foarte strict când era vorba de igienă, nu accepta nicio abatere, înghețata trebuia să fie nu numai bună, ci și sănătoasă pentru consumatori. Un alt lucru la care ținea foarte mult era rețeta: să fie păstrată secretă, și doar membrii familiei să o știe.

Acest secret este păstrat cu sfințenie și astăzi. Ingredientele nu sunt secrete (lapte, ouă, zahăr și diverse arome), dar ordinea în care ele se pun pentru a obține cea mai bună înghețată, temperaturile din anumite faze de lucru și alte mici detalii din procesul tehnologic, care fac diferența, nu le vom afla niciodată. 

Cum se făcea înghețata acum 50 de ani?!

Foarte greu! Era un proces la care se lucra cu câteva luni înainte. Frații Bachiș ne-au povestit că Ioan, mijlociul familiei, era cel mai priceput la procesul de înghețare, nimeni nu știa mai bine decât el cum să faci înghețată…vara, fără utilaje frig. 

Imediat după Bobotează, toată familia Bachiș începea să lucreze la însilozarea gheții, care trebuia să fie astfel pregătită încât să le ajungă până în toamnă, când se încheia sezonul de vânzare a înghețatei. Și era muncă grea, uneori lucrau alături de peste 20 de oameni, săptămâni la rând, numai să pregătească gheața.

La locul de însilozare se aduceau dintr-un lac de lângă Tărpiu și peste 100 de sănii cu gheață, care erau așezate cu o anume logică, apoi udate, să se sudeze între ele și să formeze un iglu perfect, unde să reziste gheața toată vara, ba chiar până toamna târziu. 

Pentru că acum tehnologia a evoluat și aparatele care fac înghețata nu mai sunt o problemă, Ioan Bachiș ne-a spus, cu un zâmbet ștrengăresc în colțul gurii, cum făcea să păstreze gheața luni la rând, chiar în soare. Cu ajutorul…sării, care, dacă nu știați, scade și mai mult temperatura și păstrează gheța mai mult timp. „De asta se strică drumurile așa de tare când dau cu sare…Dacă afară sunt -10 grade, sarea pusă pe drum scade și mai mult temperatura și asta e explicația pentru care drumurile se distrug așa de tare în fiecare an…”, ne-a explicat Ioan Bachiș.

Tot procesul de producție se desfășura în condiții extrem de severe de igienă și tocmai de aceea niciodată nu au avut probleme, deși în compoziție se foloseau ouă și lapte, extrem de sensibile dacă nu sunt manipulate corect. De exemplu, fiecare ou cumpărat de la țărani era trecut prin trei filtre înainte de a ajunge în înghețată. Prima dată era pus sub o lampă de control, apoi spălat și lăsat 10 minute în cloramină, iar mai apoi, fiecare ou era spart separat, într-o farfurie, și abia apoi ajungea în baza pentru înghețată.

Sute de kilograme de înghețată vândute în câteva ore

Dacă bunicul Ioan Bachiș se ocupa cu producția, responsabilul cu vânzarea era bunica Anielei, Ana Bachiș. Vindea înghețata cu atâta drag și bucurie încât toată lumea o iubea și n-a fost copil care să nu guste din înghețata ei, chiar și dacă nu avea bani. 

Cu noaptea în cap, alături de unul dintre copii, pornea către Năsăud sau Bistrița să vândă înghețata proaspătă, care pleca spre piață imediat ce era gata. Gabriel Bachiș, mezinul familiei, își amintește că a început să vândă înghețată alături de mama sa pe la 10 ani. Atunci când se ridica spitalul din Bistrița, își amintește că ei vindeau înghețată în față

Fotografia veche cu familia Bachiș vânzând înghețată, înrămată și așezată frumos în Gelateria Aniela, este din anii ’80, își amintește Gabriel. Alături de el este mama sa – Ana și undeva, în spate-dreapta, tatăl său.

După ce copiii au crescut, fiecare a preluat sarcini precise. Astfel, Gabriel se ocupa de producție, Ioan de înghețare, George de aprovizionare și vânzare. Nu ieșeau din cuvântul părinților, iar cel mai dur control al calității îl făceau tot ei, în familie. Dacă li se părea cumva că înghețata nu a ieșit cea mai bună – o aruncau, iar procesul de producție se relua.

Tatăl era obsedat de calitatea și gustul bun al înghețatei și era convins că acesta era secretul oricărei afaceri bune: un produs de calitate. De altfel, atunci când apăreau ei în piață, nimeni nu mai vindea înghețată în jur până nu se termina a lor. Uneori vindeau cu 1 leu globul și 300 de kilograme de înghețată în câteva ore.

Odată veniți la putere, comuniștii i-au lăsat să-și continue afacerea, dar o făceau pentru profitul statului, fiind angajați la CAP, apoi la Cooperativa Furnica din Năsăud, apoi la CPADM, care avea un laborator de înghețată și patiserie pentru care făceau înghețată și alte dulciuri după rețetele lor. 

Înghețata nu a fost singurul produs de succes al familiei. Familia Bachiș făcea și o halviță foarte bună, figurine din zahăr ars sau figurine de turtă dulce tradiționale, cu tematică de Crăciun sau de Paște.

De altfel, provocarea fraților Bachiș în aceste zile, când toți s-au reunit acasă, este să refacă iar halvița familiei, dar și turta dulce. Dacă reuniunea din bucătărie va avea succes, nu este exclus ca într-o zi să găsiți la Gelateria Aniela turtă dulce sau halviță, făcută ca pe vremuri, tot după rețete tradiționale, dar ale familiei Bachiș.

O altă surpriză pe care o pregătesc acum este atestarea produsului “Înghețata tradițională a bunicului”, ca produs tradițional, care va respecta întocmai rețeta de acum 50 de ani a înghețatei artizanale făcute de familia Bachiș.

Înghețata Aniela a trecut testele criticilor din familie! E cea mai bună, bucurați-vă de ea!

Aniela Vălean, cea care duce astăzi mai departe tradiția de 50 de ani a înghețatei din familia Bachiș, spune că cel mai dur critic al ei în ceea ce privește înghețata este tatăl său, cel care o ghidează mereu și care a inspirat-o în această afacere. 

Unchii săi, Gabriel și Ioan Bachiș, au testat și ei ultimele sortimente de înghețată și au căzut de acord că este cea mai bună din lume: le amintește de gustul celei din copilăria lor. Sunt tare mândri de nepoata lor și o susțin permanent în această afacere, cea mai de suflet a familiei. 

De altfel, unchii săi sunt un sprijin permanent în afacerea sa și o inspiră mereu. Ioan Bachiș cultivă acum în SUA pe 8 hectare de teren plante medicinale și o inspiră pe Aniela să facă noi sortimente de înghețată, în care să se folosească de proprietățile curative ale plantelor. Înghețata de mac prăjit, cu lavandă și mure sau cea de portocale cu granule de polen ori de mandarine cu muguri de brad sunt doar câteva sortimente inspirate de unchiul său.

Gabriel Bachiș, celălalt unchi al Anielei, n-a renunțat nici acum la bucuria de a face dulciuri și, în SUA, din pură pasiune, participă la cursuri și la concursuri de preparat dulciuri. Învață și experimentează mereu și astfel Aniela primește cele mai bune sfaturi și ultimele noutăți de peste ocean.

Așadar, tradiția merge mai departe la Gelateria Aniela și un lucru este sigur: înghețata va avea același gust bun, ca acum 50 de ani, și peste alți 50. Iar asta pentru că familia Bachiș chiar se pricepe cum să facă cea mai bună înghețată. I-a învățat un turc (înghețata turcească este o delicatesă apreciată și căutată oriunde în lume), acum 50 de ani, au îmbunătățit rețeta ani la rând și procesul de producție, iar acum răsfață un oraș întreg cu o înghețată în care pun lapte, ouă, zahăr și fructe. Mai departe, cum se face, e un secret prea bine păzit, pe care n-am reușit nici noi să-l aflăm…

Anul trecut, Gelateria Aniela a deschis o cofetărie cochetă, în clădirea recent reabilitată de pe str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, colț cu str. Dornei. Aici veți găsi tot timpul anului zeci de sortimente de înghețată, în combinații inedite, pe gustul tuturor, dar și o cafea bună, un mix special creat și prăjit pe gustul Anielei. În meniu veți mai găsi și prăjituri sau wafe asortate cu înghețată, atât de bune încât te fac să revii ori de câte ori ai poftă de ceva dulce, bun, cu gust de copilărie.

În an pandemic, doar 14% din locurile de cazare din hotelurile și pensiunile din județ au fost efectiv ocupate februarie 25, 2021 - Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în turismul global. Deși românii s-au orientat spre destinații din țară, anul trecut au fost ocupate cu 15% mai puține locuri de cazare, comparativ cu 2019. În Bistrița-Năsăud, doar 14% dintre locurile de cazare disponibile în hoteluri și pensiuni au fost ocupate.
VIDEO – Emoționant omagiu, la „Cuibul Visurilor” din Maieru: O expoziție de pictură, în amintirea unei mari campioane olimpice februarie 25, 2021 - Muzeul „Cuibul visurilor” din Maieru a inaugurat zilele trecute un emoționant omagiu în amintirea unei mari campioane olimpice. Este vorba despre atleta Maria Cioncan, originară din Maieru, care s-a stins la vârsta de 29 de ani, în urma unui tragic accident de mașină, în ianuarie 2007. Sportiva este celebrată în satul natal în peste 150 de picturi și desene ale copiilor.
Autorii a două furturi de la finele lui 2020, identificați de polițiști! februarie 25, 2021 - Un card cu tot cu PIN pe el și o sumă frumușică de bani au fost furate, din Maieru și Rodna, la finele anului trecut. Ieri, polițiștii bistrițeni au reușit să identifice autorii celor două furturi. Paguba totală ajunge la 13.500 de lei.
VIDEO: Mureșan (ISJ) recidivează! Rade școala din Suplai și grădinița din Aluniș fără să lupte pentru ele: „Legea e lege” februarie 25, 2021 - Aproape 30 de copii din Suplai și Aluniș vor fi nevoiți să facă naveta din toamna acestui an la Poienile Zagrei și respectiv Zagra la școală, după ce școala și respectiv grădinița din localitate se desființează. Reacția șefului ISJ la situația copilașilor de 6-7 ani care trebuie să coboare de pe munte cu noaptea în cap și să mai facă încă 10 km până la școală: „Legea e lege și trebuie s-o respectăm”.
Judecătorii despre profesorul bătăuș de la Șanț: „Cele trei minore resimt o stare de temere profundă față de profesor” februarie 25, 2021 - Judecătorii de la Năsăud l-au iertat o dată pe profesorul bătăuș de sport de la Șanț. În ianuarie însă l-au condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă la. Judecătorii au ajuns la concluzia că profesorul a semănat teroare în rândul elevilor, care se temeau teribil de excesele acestuia de furie.
Ministerul Educației se spală pe mâini privind tradiția de Mărțișor și 8 Martie! Decizia finală și posibila vină cade în cârca fiecărei unități școlare februarie 25, 2021 - Ministerul Educației a trimis un comunicat aseară prin care anunța că „nu intervine în tradiția de Mărțișor și 8 martie”. Deși legea spune că NU e voie schimbul de obiecte, în contextul pandemiei, Ministerul Educației spune că e decizia fiecărei unități de învățământ.
FOTO: Un transport agabaritic i-a spart televizorul! CUM a fost posibil: februarie 25, 2021 - Un incident bizar a avut loc aseară, în Herina. Un transport agabaritic a agățat cablurile de internet din localitate. Ghinionul unui bărbat a fost că i-a tras inclusiv televizorul, lovindu-l de perete și spărgându-l.
Ioan Turc, „decapitat” de Ioan Oltean după ce în urmă cu câțiva ani l-a ajutat să preia frâiele PNL BN februarie 25, 2021 - Prezent la Bistrițeanul Live, fostul șef al PNL BN, Ioan Oltean a vorbit despre starea în care se află partidul în acest moment, dar și despre președintele acestuia, Ioan Turc, pe care, se pare, regretă că l-a susținut la conducerea formațiunii politice. Mai mult, Ioan Oltean spune că nu l-ar fi susținut nici la Primăria Bistrița.
Aquabis: Se înlocuiesc pompele în Arcalia. O rugăminte, pentru locuitorii din zonă februarie 25, 2021 - Datorită unei avarii la stația de pompare canal, se vor înlocui pompele din localitatea Arcalia - anunță Aquabis, care transmite și o rugăminte locuitorilor din zonă:
VIDEO: Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, revoltat pe cei care lasă gunoaie în urmă. „Mi-e lehamite” februarie 25, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Sorin Hognogi s-a arătat revoltat și dezamăgit de cei care aruncă gunoaie în urma lor. „...toate șanțurile de la Uriu în sus sunt pline de peturi și deșeuri. Sincer, mi-e lehamite. Până când trebuie să mai adunăm după alții mormane de peturi, de ambalaje sau sticle de bere aruncate pe geam…? Ajunge!”
ANAF, cu ochii pe veniturile a milioane de români: Urmează impozitarea premiilor cucerite la simpozioane, festivaluri sau concursuri internaționale februarie 25, 2021 - Veniturile a milioane de români sunt în pericol: ANAF a pus ochii pe banii jucătorilor la păcănele, a celor care trimit bani din străinătate sau a oamenilor de cultură, ştiinţă şi artă care primesc premii de orice fel la simpozioane, festivaluri, concursuri naţionale sau internaţionale, concursuri pe meserii sau profesii.
FOTO/VIDEO: Intervenție dificilă a pompierilor, în Nepos! Exista posibilitatea ca flăcările să cuprindă un rezervor cu 5.000 litri motorină februarie 25, 2021 - Un apel la 112 anunța un incendiu la o hală din Nepos. Focul s-a extins rapid, așa că pompierii au avut de intervenit prompt și cu mai multe echipaje. Intervenția a fost îngreunată și de faptul că în hala alăturată se afla un rezervor cu 5.000 litri motorină. 
SURSE: Lorand Toth va fi suprefectul de Bistrița-Năsăud, din partea USR februarie 24, 2021 - Fostul președinte al USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth va ocupa fotoliul de subprefect de Bistrița-Năsăud. Acesta a fost votat de organizația județeană și se pare validat și de conducerea centrală a partidului. Lorand Toth nu a fost anunțat oficială încă.
FOTO/VIDEO: Dezbatere RECORD la Primăria Bistrița. Peste 100 de bistrițeni spun NU blocurilor cu 6 etaje de pe Ion Căianu februarie 24, 2021 - Dezbatere cu număr record de participanți, la Primăria Bistrița, cu aplauze și argumente coerente din partea bistrițenilor. În jur de 100 de persoane și-au manifestat dezacordul, mărul discordiei fiind construirea unor blocuri cu șase etaje pe strada Ion Căianu - o zonă în care legea prevede doar construcții cu două etaje.
Directoarea Liceului Agricol din Bistrița, cercetată penal pentru delapidare. De problemele penale nu a scăpat nici soțul său februarie 24, 2021 - Simona B. directoarea Liceului Agricol din Bistrița este cercetată penal pentru delapidare. Cercetat penal pentru complicitate la delapidare este și soțul acesteia. Femeia este acuzată că ar fi achitat cu banii liceului mai multe unelte și scule, că ar fi vândut parte din tabla rămasă în urma renovării sălii de sport și că ar fi folosit mașina de serviciu în scop personal.
LEONI Bistriţa angajează programator IT, muncitori cablaje auto și ingineri Calitate februarie 24, 2021 - Cel mai mare angajator din Bistrița - compania Leoni Wiring System - angajează un programator IT, doi ingineri Calitate și 50 de muncitori cablaje auto care vor primi salariu de încadrare de 2300 RON, tichete de masă în valoare de 15 RON, bonus lunar pentru performanță de 200 RON, spor de noapte 25%. Angajații Leoni au parte și de discounturi la produse și servicii Orange.
Ecologistul Marius Bălan, de la Bistrița Civică: Propuneri pentru proiecte la Bugetul Bistriței în 2021 februarie 24, 2021 - Ecologistul Marius Bălan, de la Bistrița Civică, transmis pe adresa redacției o serie de propuneri și proiecte referitoare la Bugetul municipiului Bistrița din anul 2021. Între altele, acesta își dorește treceri subterane la Poșta Veche, Piața Decebal sau Zona Han, mai multe toalete publice, dar și achiziția unor clădiri istorice de către Primărie.
Tulpina de Covid din Marea Britanie încă nu a ajuns în Bistrița-Năsăud februarie 24, 2021 - Noua tulpină de Covid din Marea Britanie nu a ajuns încă în Bistrița-Năsăud, însă a fost identificată în jumătate de țară. În București au fost înregistrate cele mai multe cazuri – 80.
Adevărul despre Crinuța Dumitrean. Cum a ajuns bistrițeanca recunoscută pentru frumusețea ei în fruntea ANRP, „șefă la bani” februarie 24, 2021 - Ani buni, ANRP, una dintre cele mai emblematice instituții din țară, care se ocupă de retrocedările bunurilor confiscate de comuniști, a fost condusă de o bistrițeancă. Crinuța Dumitrean a fost propusă pentru această funcție tocmai de cel mai longeviv deputat din țară, Ioan Oltean. Ce a recomandat-o pe bistrițeancă pentru această funcție, care între timp i-a și adus probleme penale.
VIDEO: Au vrut să-i omoare câinii, aruncând mâncare otrăvită în curte februarie 24, 2021 - O bistrițeancă atrage atenția că sunt persoane ”puse pe omorât câini”. Mai exact, aseară, în curtea casei sale a fost aruncată mâncare cu otravă, pentru câinii ei. Bistrițeanca a anunțat poliția și veterinarii.
FOTO: Pălării și ii tricotate, acum și în rate, la Zaffi! februarie 24, 2021 - Dacă ai în plan să faci o revoluție în plan personal, să-ți schimbi toată garderoba și bugetul să nu fie afectat, o plată în rate, FĂRĂ DOBÂNDĂ este ceea ce ai nevoie! La Zaffi, magazinul de îmbrăcăminte cu creații ale designerilor români, de pe strada Dornei din Bistrița, ai posibilitatea de a-ți schimba garderoba rapid, cu plata în rate!
VIDEO – Bogdan Ivan: Când vor fi rambursați banii pentru cei 4250 de beneficiari ai programului StartUp Nation 2018-2019? februarie 24, 2021 - Programul StartUp Nation înființat în 2017 a finanțat 17.000 de companii, generând peste 60.000 de noi locuri de muncă. 4250 de beneficiari ai programului StartUp Nation 2018-2019 nu și-au primit încă banii – a subliniat deputatul PSD Bogdan Ivan. 
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Rodna și Rebrișoara februarie 24, 2021 - Se sistează apa potabilă în Rodna și Rebrișoara, astăzi, 24 februarie 2021, pentru câteva ore - anunță Aquabis:
Începe VACCINAREA profesorilor și în Bistrița-Năsăud: Unii, la Casa Corpului Didactic, restul – la SVSU februarie 24, 2021 - 62 de centre de vaccinare se deschid astăzi și în zilele următoare în toată țara, a anunțat ieri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 23 de județe își vor deschide centrele de vaccinare dedicate profesorilor chiar astăzi, 24 februarie. Care este situația în Bistrița-Năsăud:
FOTO: Scurgeri de gaz pe Tărpiului, după ce o mașină a lovit o țeavă februarie 24, 2021 - Echipaje ale pompierilor și ale companiei de gaz intervin pe strada Tărpiului din municipiu. O mașină a ieșit de pe carosabil, lovind o țeavă de gaz.
CE a făcut spitalul din Năsăud cu banii strânși din donațiile de anul trecut: februarie 24, 2021 - Năsăudenii, și nu numai, s-au mobilizat în aprilie și au donat bani pentru a ajuta spitalul, când s-a anunțat că acesta va deveni spital suport COVID. CE donații s-au primit și CUM au fost folosiți banii donați:
FOTO: O șoferiță a făcut praf două mașini într-o intersecție pe DN 17 februarie 23, 2021 - Un accident rutier a avut loc la intersecția DN 17 cu un drum comunal din Crainimăt. O șoferiță nu a acordat prioritate, făcând praf mașina ei și cea condusă de un tinerel de 19 ani.
OAMENI în Bistrița-Năsăud: Alexandru Misiuga, primul director al CJC. Primul care a înțeles potențialul turistic al brandului Dracula februarie 23, 2021 - S-au împlinit zilele trecute 12 ani de la trecerea în neființă a lui Alexandru Misiuga – primul director al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, și primul spirit vizionar care a întrevăzut potențialul turistic al celebrului conte Dracula – pe aceste meleaguri.
WTF Rock Festival 2021 – cea mai mare producție din industria spectacolelor în Bistrița-Năsăud. Promoție inedită la abonamente, de Dragobete februarie 23, 2021 - Ediția a IV-a a festivalului WTF Rock Festival va reprezenta cea mai grandioasă producție din industria spectacolelor, realizată vreodată în Bistrița-Năsăud. Festivalul programat pentru perioada 27-29 august 2021, vine anul acesta cu un line-up de excepție, dar și o promoție specială de Dragobete! 
Și-a lovit concubina în cap cu un scaun, iar acum se „răcorește” în arest! februarie 23, 2021 - Un bărbat din Ardan a ajuns în Arestul Poliției, după ce și-a lovit soția. Polițiștii care au intervenit la caz au decis să-l rețină, iar judecătorii l-au trimis 30 de zile după gratii, să se... răcorească.