10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Fundația Inocenți, implicată în Ajutor pentru Refugiați. Peste 4000 de persoane au fost sprijinite de mișcare

Fundația Regală Margareta a României a mobilizat o rețea națională de 18 ONG-uri ce asigură servicii sociale și de suport și a cooptat companii importante în finanțarea proiectului Ajutor pentru Refugiați.

În total, 4.764 de de bunici, mame și copii, refugiați în urma războiului din Ucraina, în țara noastră, au fost sprijinite și beneficiază de găzduire, masă, sprijin medical, activități educaționale și în diverse comunități, printre care și în Bistrița-Năsăud, unde la mișcare este implicată Fundația Inocenți.

Mișcarea se derulează și în următoarele localități din țară: București, Alba, Argeș, Arad, Brașov, Galați, Iași, Cluj, Maramureș, Tulcea și Satu Mare.

Ce fac, concret, cei de la Fundația Inocenți și celelalte ONG-uri partenere din proiect:

  • Asigurarea unor nevoi de bază – cazare și mese calde în unitatea proprie, în centre de cazare pentru refugiați sau în puncte de tranzit pentru persoanele care tranzitează sau se stabilesc în România; transport sau transferuri interne sau transporturi spre Ucraina (combustibil, servicii de închiriere utilaje și mijloace de transport), sisteme de încălzire pentru corturile din vama Isaccea, sprijin medical în regie proprie sau facilitarea sprijinului medical de urgență.
  • Sprijin material pentru refugiați – produse alimentare sau pachete cu alimente, hrană; produse de igienă personală și sanitare; îmbrăcăminte, jucării, rechizite; sprijin logistic pentru susținerea activităților din centre de cazare sau puncte de tranzit.
  • Consiliere și asistență pentru refugiați – activități extra-școlare pentru copii; consiliere juridică pentru obținerea documentelor necesare sau ajutoarelor de stat; consiliere socială pentru integrarea persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă România; call center dedicat; servicii de susținere emoțională și alte servicii de specialitate.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....