6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

VIDEO: Via Transilvanica, scos din PNRR! ”Așa nu vi-l dăm!” – a fost reacția lui Alin Ușeriu

Proiectul ”Via Transilvanica” a fost inclus în PNRR anul trecut. Deși i-ar fi schimbat fața radical, Alin Ușeriu a decis scoaterea lui de la finanțare. ”Așa nu vi-l dăm!” a fost reacția acestuia în urma discuției cu ”trei specialiști de la Guvern”.

În aprilie 2021, Alin Ușeriu prezenta, în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural, faptul că s-a cerut finanțare pentru Via Transilvanica. Prin PNRR, acesta spera ca să obțină 42 milioane de euro. Mare partre a sumei ar fi mers pe realizarea unui ”drum de piatră”, ca și în cazul ”El Camino de Santiago”.

Dorința cea mai mare era ”ca să nu se meargă 100 de ani tot prin noroaie”. De semenea, cu această finanțare, s-ar fi realizat și locuri de cazare la prețuri modice.

VIDEO Via Transilvanica vrea să se transforme în „El Camino” românesc cu 42 de milioane de euro!

În cadrul inaugurării tronsonului Via Transilvanica ce străbate județul nostru, ALin Ușeriu a explicat că a retrat proiectul din PNRR.

Știți că am depus proiectul pentru finanțare prin PNRR și am lucrat mult cu Toniuc la el, să îi facem o poveste, un brand. Doar că drumul acesta are nevoie și de o bandă asigurată, un drum pe care să poți merge mai mult timp pe an. Trebuie podețe și piatră pusă, adică niște lucruri pe care o organizație non-guvernamentală NU are cum să le facă. Și m-am întâlnit la Guvern cxu trei specialiști care au zis că ar putea face 3.000 de km de drum și podețe, dar nu toți pe Via Transilvanica. Și că să îl împărțim cumva. Păi eu nu pot să spun: partea asta din Via Transilvanica e finanțată prin PNRR, asta nu e finanțată, mai așteptăm. Așa NU vi-l dăm!” a explicat Alin Ușeriu.

De asemenea, acesta a explicat că a cerut finanțare și pentru pistă de biciclete pe lângă Dunăre.

Suntem singura țară care avem Dunăre și nu avem o pistă de biciclete pe lângă ea. Cred că așa ar trebui să arate toate proiectele de piste de biciclete: să se facă un proiect, un brand, și apoi pistele de biciclete, nu haotic” a mai subliniat Ușeriu.

Acesta a provocat-o pe Camelia Tabără să explice DE CE nu există susținere de la Guvern pentru acest proiect.

”Eu cred că trebuie susținut acest proiect și de sus în jos, să fie toți implicați. Domnului Radu Moldovan nu aș avea ce să-i reproșez. Dar totuși, mai umblăm încă 100 de ani prin noroi?!?” a fost provocarea lui Alin Ușeriu.

Camelia Tabără, vicepreședintele CJ BN a promis că va pune întrebări și găsi soluți.

Noi suntem primul județ care am înțeles importanța acestui proiect. Nu știu cu cine ați vorbit la Guvern, dar voi vorbi cu domnul Radu Moldovan și vom găsi soluții. Cred că am demonstrat și până acum că proiecte ce păreau imposibil de realizat au fost duse la bun sfârșit. Sigur vom găsi o soluție și pentru acest proiect!” a fost declarația Cameliei Tabără.

Mai multe informații, în video de mai jos:

Conform lui Alin Ușeriu, Via Transilvanica se bucură deja de recunoaștere internațională, mulți străini călătorind deja pe porțiunile finalizate. ANul acesta sunt așteptați mii de turiști să ia la pas România, dintr-un capăt în altul.

În 10 septembrie, la Alba Iulia, va avea loc inaugurarea oficială a ÎNTREGULUI traseu Via Transilvanica. În centrul orașului Alba Iulia va fi amplasată borna Via Transilvanica ce va avea sculptată pe ea imaginea Reginei Maria.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Bravo Alin!!!!!
  Ești exceptional!!!
  Dupa cum zici, politicienii au încurcat ițele, dar nu neapărat ei!!!
  Eu sunt niște marionete scoase în fata de „STATUL PARALEL” Statul paralel nu e neapărat securitatea…. Statul paralel este 98% al angajaților din ministere, agenții, prefecturi, consili județene, primarii!!!
  Ei fac ce vor, iar politicienii sunt marionete!!!!
  Aia fac legea!
  Aia trebuie distruși, moștenitorii foștilor comunisti!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: