-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO: Via Transilvanica, scos din PNRR! ”Așa nu vi-l dăm!” – a fost reacția lui Alin Ușeriu

Proiectul ”Via Transilvanica” a fost inclus în PNRR anul trecut. Deși i-ar fi schimbat fața radical, Alin Ușeriu a decis scoaterea lui de la finanțare. ”Așa nu vi-l dăm!” a fost reacția acestuia în urma discuției cu ”trei specialiști de la Guvern”.

În aprilie 2021, Alin Ușeriu prezenta, în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural, faptul că s-a cerut finanțare pentru Via Transilvanica. Prin PNRR, acesta spera ca să obțină 42 milioane de euro. Mare partre a sumei ar fi mers pe realizarea unui ”drum de piatră”, ca și în cazul ”El Camino de Santiago”.

Dorința cea mai mare era ”ca să nu se meargă 100 de ani tot prin noroaie”. De semenea, cu această finanțare, s-ar fi realizat și locuri de cazare la prețuri modice.

VIDEO Via Transilvanica vrea să se transforme în „El Camino” românesc cu 42 de milioane de euro!

În cadrul inaugurării tronsonului Via Transilvanica ce străbate județul nostru, ALin Ușeriu a explicat că a retrat proiectul din PNRR.

Știți că am depus proiectul pentru finanțare prin PNRR și am lucrat mult cu Toniuc la el, să îi facem o poveste, un brand. Doar că drumul acesta are nevoie și de o bandă asigurată, un drum pe care să poți merge mai mult timp pe an. Trebuie podețe și piatră pusă, adică niște lucruri pe care o organizație non-guvernamentală NU are cum să le facă. Și m-am întâlnit la Guvern cxu trei specialiști care au zis că ar putea face 3.000 de km de drum și podețe, dar nu toți pe Via Transilvanica. Și că să îl împărțim cumva. Păi eu nu pot să spun: partea asta din Via Transilvanica e finanțată prin PNRR, asta nu e finanțată, mai așteptăm. Așa NU vi-l dăm!” a explicat Alin Ușeriu.

De asemenea, acesta a explicat că a cerut finanțare și pentru pistă de biciclete pe lângă Dunăre.

Suntem singura țară care avem Dunăre și nu avem o pistă de biciclete pe lângă ea. Cred că așa ar trebui să arate toate proiectele de piste de biciclete: să se facă un proiect, un brand, și apoi pistele de biciclete, nu haotic” a mai subliniat Ușeriu.

Acesta a provocat-o pe Camelia Tabără să explice DE CE nu există susținere de la Guvern pentru acest proiect.

”Eu cred că trebuie susținut acest proiect și de sus în jos, să fie toți implicați. Domnului Radu Moldovan nu aș avea ce să-i reproșez. Dar totuși, mai umblăm încă 100 de ani prin noroi?!?” a fost provocarea lui Alin Ușeriu.

Camelia Tabără, vicepreședintele CJ BN a promis că va pune întrebări și găsi soluți.

Noi suntem primul județ care am înțeles importanța acestui proiect. Nu știu cu cine ați vorbit la Guvern, dar voi vorbi cu domnul Radu Moldovan și vom găsi soluții. Cred că am demonstrat și până acum că proiecte ce păreau imposibil de realizat au fost duse la bun sfârșit. Sigur vom găsi o soluție și pentru acest proiect!” a fost declarația Cameliei Tabără.

Mai multe informații, în video de mai jos:

Conform lui Alin Ușeriu, Via Transilvanica se bucură deja de recunoaștere internațională, mulți străini călătorind deja pe porțiunile finalizate. ANul acesta sunt așteptați mii de turiști să ia la pas România, dintr-un capăt în altul.

În 10 septembrie, la Alba Iulia, va avea loc inaugurarea oficială a ÎNTREGULUI traseu Via Transilvanica. În centrul orașului Alba Iulia va fi amplasată borna Via Transilvanica ce va avea sculptată pe ea imaginea Reginei Maria.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Bravo Alin!!!!!
  Ești exceptional!!!
  Dupa cum zici, politicienii au încurcat ițele, dar nu neapărat ei!!!
  Eu sunt niște marionete scoase în fata de „STATUL PARALEL” Statul paralel nu e neapărat securitatea…. Statul paralel este 98% al angajaților din ministere, agenții, prefecturi, consili județene, primarii!!!
  Ei fac ce vor, iar politicienii sunt marionete!!!!
  Aia fac legea!
  Aia trebuie distruși, moștenitorii foștilor comunisti!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: