12.3 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Garda de Mediu Bistrița-Năsăud a ars primăriile la care le colcăie gunoaiele-n ogradă. Primarii au scos din buzunar 50.000 de lei

În această primăvară, Garda de Mediu a amendat primăriile din județ care nu și-au făcut curățenie în ogradă. În total au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 de lei. Alte 13 persoane fizice au fost amendate cu 81.000 de lei, iar un autoturism a fost confiscat.

Potrivit Instituției Prefectului, Garda de Mediu a aplicat în această perioadă mai multe amenzi pentru depozite ilegale de deșeuri. Patru primării au fost amendate cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.

Astfel, Primăria Coșbuc, Primăria Prundu Bârgăului și Primăria Monor au primit câte o amendă în valoare de 15.000 de lei. Ceva mai ieftin a scăpat Primăria Dumitrița, sancționată doar cu 5.000 de lei.

De asemenea, au fost amendate și 13 persoane fizice cu amenzi în valoare totală de 81.000 de lei. Uneia i-a fost confiscat și mijlocul de transport folosit pentru mutarea gunoaielor.

Primarii, care de multe ori dau vina pe cetățeni pentru depozitele ilegale identificate în bătătura lor, sunt încurajați să aplice și ei amenzi. Aceștia au competențe în acest sens.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.