27.3 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Garda de Mediu Bistrița-Năsăud a ars primăriile la care le colcăie gunoaiele-n ogradă. Primarii au scos din buzunar 50.000 de lei

În această primăvară, Garda de Mediu a amendat primăriile din județ care nu și-au făcut curățenie în ogradă. În total au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 de lei. Alte 13 persoane fizice au fost amendate cu 81.000 de lei, iar un autoturism a fost confiscat.

Potrivit Instituției Prefectului, Garda de Mediu a aplicat în această perioadă mai multe amenzi pentru depozite ilegale de deșeuri. Patru primării au fost amendate cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.

Astfel, Primăria Coșbuc, Primăria Prundu Bârgăului și Primăria Monor au primit câte o amendă în valoare de 15.000 de lei. Ceva mai ieftin a scăpat Primăria Dumitrița, sancționată doar cu 5.000 de lei.

De asemenea, au fost amendate și 13 persoane fizice cu amenzi în valoare totală de 81.000 de lei. Uneia i-a fost confiscat și mijlocul de transport folosit pentru mutarea gunoaielor.

Primarii, care de multe ori dau vina pe cetățeni pentru depozitele ilegale identificate în bătătura lor, sunt încurajați să aplice și ei amenzi. Aceștia au competențe în acest sens.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...