-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

GRAV: Pesta porcină face ravagii în comuna Chiochiș. Porcii domestici mor pe capete

Încă o exploatație de porci domestici în comuna Chiochiș a rămas aproape fără niciun porc. Pesta porcină africană face ravagii, ucigând zeci de animale. CARE ar fi cauza acestui dezastru:

În 26 noiembrie, Instituția Prefectului anunța că s-a găsit un caz de Pestă porcină Africană în două exploatații din județ. Una dintre ele era în Buza Cătun, localitate din comuna Chiochiș.

Astăzi, un nou focar a fost anunțat, TOT în localitatea Buza Cătun.

E vorba de o exploatație de porci domestici care se afla la aproximativ 100 metri distanță de cea în care a fost depistat cazul în 26 noiembrie. La această exploatație, din 32 de porci  au murit 25 și au mai rămas doar 7”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătoarea de cuvânt a Instituției Prefectului, Florica Bodea Motofelea.

O comisie mixtă se află în teren pentru a constata toate pagubele. S-au luat probe și din alte două exploatații de porci domestice aflate în apropiere.

Conform reprezentanților Prefecturii, dezastrul din comuna Chiochiș are loc pe fondul nerespectării măsurilor impuse inițial de autorități. Ar exista o migrație a porcilor dintr-o parte în alta, astfel că numărul de cazuri de infectare cu PPF crește alarmant.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: