-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

GRAV: Pesta porcină face ravagii în comuna Chiochiș. Porcii domestici mor pe capete

Încă o exploatație de porci domestici în comuna Chiochiș a rămas aproape fără niciun porc. Pesta porcină africană face ravagii, ucigând zeci de animale. CARE ar fi cauza acestui dezastru:

În 26 noiembrie, Instituția Prefectului anunța că s-a găsit un caz de Pestă porcină Africană în două exploatații din județ. Una dintre ele era în Buza Cătun, localitate din comuna Chiochiș.

Astăzi, un nou focar a fost anunțat, TOT în localitatea Buza Cătun.

E vorba de o exploatație de porci domestici care se afla la aproximativ 100 metri distanță de cea în care a fost depistat cazul în 26 noiembrie. La această exploatație, din 32 de porci  au murit 25 și au mai rămas doar 7”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătoarea de cuvânt a Instituției Prefectului, Florica Bodea Motofelea.

O comisie mixtă se află în teren pentru a constata toate pagubele. S-au luat probe și din alte două exploatații de porci domestice aflate în apropiere.

Conform reprezentanților Prefecturii, dezastrul din comuna Chiochiș are loc pe fondul nerespectării măsurilor impuse inițial de autorități. Ar exista o migrație a porcilor dintr-o parte în alta, astfel că numărul de cazuri de infectare cu PPF crește alarmant.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: