17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Guvernanții pregătesc: Certificat verde OBLIGATORIU pentru angajații de la stat și privat! ISU și IPJ, printre instituțiile vizate

Aseară, comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde pentru unii angajați de la stat și privat. Următorul pas este introducerea în plen și votarea de către senatori, iar mai apoi promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis. Sunt vizate anumite domenii de activitate.

Comisiile reunite ale Senatului au aprobat aseară propunerea legislativă care prevede introducerea certificatului Covid pentru angajații unor instituții publice și firme private.

Sunt vizați angajații din unitățile sanitare publice și private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății. Pe lângă spitale, aici intră și angajații din Casele de Asigurări de Sănătate, Inspectoratele pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne și unitățile subordonate (Inspectoratele de Poliție Județene).

De asemenea, sunt vizate și laboratoarele de analize medicale, dar și personalul unităților de asistență medicală profilactică și curativă și persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale și medicamente.

Dispozițiile se aplică și autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri cu mai mult de 50 de persoane simultan. Obligați vor fi să prezinte certificatul verde inclusiv senatorii și deputați, dar și angajații din aceste instituții.

Cei care nu se conformează și nu prezintă certificat verde vor fi suspendați pentru 30 de zile și ulterior li se desface contractul de muncă. Dacă în această perioadă aleg să se vaccineze, pot să revină la muncă.

Persoanele juridice care nu se conformează și nu solicită certificatul verde angajaților vor fi amendate cu sume cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

Pentru a se aplica, această propunere legislativă trebuie să parcurgă mai mulți pași: trebuie votată de senatori și promulgată de președinte. Fiind vorba despre un proiect de lege „în regim de urgență”, acesta ar putea fi pus în aplicare în două-trei săptămâni.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. vrem sa stim dintre senatorii si deputatii si scretarii generali din bistrita nasaud cati sunt vaccinati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!adica tocmai aceia care gandesc si adopta aceste obligatii pentru noi!!! se poate sa se afle??oficial

  2. Scopul dezimformarii este finantzat din strainatate, ca sa determine romanii sa nu se vaccineze, ptr ca trebuie sa moara cat mai multi. Ideia strainilor ( nu-i numesc io cine-s … ca stiti voi bine ) este desfiintzarea Romaniei ca stat national si sa dispara de pe harta ! ” Astia ” chiar ne cred niste prosti … !

  3. Ma, nu mai fiti cabotini si in tzara ( adica aici acasa ) oamenii sa-si poata face dovada vaccinarii ( imunizarii … ) prin orice mijloace. La ce ne trebuie musai ” certificate verzi „… ptr ca sunt destui oameni de la tzara ori batrani, care nici nu au tehnologia necesara , nici nu se pricep sa-si genereze acest certificat, CARE LA URMA URMEI SE GENEREAZA IN BAZA ADEVERINTELOR DE VACCINARE . MAAA… SUNETI DE GROAZA LUMII … CATA PROSTIE SI INDOLENTZA SI BATAIE DE JOC LA ADRESA NOASTRA A TUTUROR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.