IMPRESIONANT: La doar 18 ani a ajutat un copil să vină pe lume și a făcut inimi să bată din nou

IMPRESIONANT: La doar 18 ani a ajutat un copil să vină pe lume și a făcut inimi să bată din nou

La doar 18 ani, Denis Gherasim se poate „lăuda” cu experiențe atât de intense cum unii nu au parte toată viața! Acesta, prin munca de voluntariat, a adus pe lume un bebeluș, a făcut inimi să bată din nou, sau a ținut strâns pe cineva care pleca dintre cei vii. 

În timp ce unii adolescenți își formează „gașca de prieteni”, petrec prin localuri, sau se îndrăgostesc, Denis Gherasim a fost ocupat cu totul altceva. Încă de la 15 ani a intrat într-o lume plină de adrenalină. O lume care i-a oferit experiențe unice, iar acum, la 18 ani are un palmares de „amintiri” de care unii nu au parte în întrega lor viață.

A început să activeze ca voluntar la Crucea Roșie în 2016, în 2017 la Ambulanță și în 2018 la ISU BN.

Fiecare mi-a oferit ceva. La Crucea Roșie am învățat partea de instructaje, partea umanistă cum ar veni. La ambulanță, partea medicală și la ISU am făcut cursul de paramedic pe partea de traumă.”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, tânărul Denis.

Experiențele acumulate în anii de voluntariat, până în prezent, dar și unele cazuri, i-au rămas adânc întipărite în minte. 

O femeie însărcinată a sunat că avea contracții. Avea gemeni, iar un bebeluș s-a născut pe ambulanța din Teaca, iar celălalt la noi, iar eu am ajutat efectiv la naștere. Lucrurile astea sunt foarte rare! A fost o experiență uluitoare”, a spus tânărul.

Toate acțiunile lui Denis sunt voluntare, el neprimind niciun ban pentru ceea ce face. Cu toate acestea, spune că tot ce a învățat să facă de-a lungul timpului este răsplata pentru munca depusă, iar când va intra efectiv în sistem, el deja va cunoaște lucrurile și procedurile.

Pregătirea în domeniu este continuă, așa că anul viitor are programat al doilea modul de paramedic.

Tânărul a povestit care e cea mai mare satisfacție în acest domeniu: „Ce e deosebit e când mergi la cazuri și vezi un pacient critic și vezi că prin resuscitare începe să-i bată inima din nou, efectiv îi salvezi viața. Satisfacția aia că omul trăiește datorită nouă!

Pe de altă parte, există și momente mai puțin plăcute. 

„Am avut un caz recent, când am preluat victima inconștientă cu AVC, și în scurt timp a murit… Mi s-a întâmplat de multe ori să îmi moară în brațe copii, tineri de vârsta mea”, își amintește Denis.

Fiind voluntar la Crucea Roșie, Denis are multe activități cu bătrânii de la azile! A ajuns să fie ca un nepot pentru bunicii de acolo, pentru că nu doar vorbește cu ei, îi ascultă și le oferă alimente, ci cu drag le zâmbește și îi îmbrățișează. 

Activitățile voluntare îi ocupă foarte mult timp, însă Denis spune că face ce-i place. Deși este mai mult plecat decât acasă, părinții îl susțin din toate punctele de vedere. Chiar și în timpul școlii, Denis făcea gărzi de noapte, venind dimineața la școală. Cu toate acestea, el este printre primii din clasă la învățătură. Își lua temele cu el și învăța în timpul gărzilor. În unele cazuri, atunci când e de gardă, nu reușește să doarmă deloc. Cu toate acestea, face numeroase gărzi de noapte, de 12 sau 24 de ore, pasiunea întrecând oboseala.

La 18 ani Denis nu a călcat niciodată în club, spunând că a intervenit la multe cazuri în astfel de localuri, și tocmai de aceea le evită, considerându-le medii toxice. Singurul loc unde îi place să meargă este la munte. A avut multe cursuri în Maieru și Sîngeorz-Băi, iar pentru el asta e adevarata distracție și relaxare.

Denis a și ținut cursuri medicale în numeroase tabere, iar numărul celor pentru care a vorbit ajunge la ordinul sutelor. Deși intră în contact cu o mulțime de oameni, tânărul are doar trei prieteni apropiați.

Denis are și planuri mari pe viitor. Pune „la cale” două proiecte prin care să-i ajute pe ceilalți E vorba de o aplicație cu ajutorul căreia să identifice mai rapid cazurile de urgență, cu ajutorul unui mesaj. Apoi, ar vrea să tragă sforile necesare astfel încât cursurile de prim ajutor să fie introduse obligatoriu în școli.

Cred că este foarte trist faptul că mulți medici de familie, de exemplu nu știu să acorde primul ajutor”, a explicat Denis.

La vârsta lui, când alții încă se întreabă ce rost au în viață și încotro să o apuce, Denis e hotărât: vrea să se facă ofițer la pompieri! Tocmai de aceea se gândește să dea la Facultate la Sibiu sau la Academia de Poliție din București.

 

Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea:
FOTO. O apariţie seducătoare, la Bistriţa: „Animalele nu ştiu că ai sărbători, ai grijă de ele ca de un copil mic…” octombrie 13, 2019 - Fără îndoială, una dintre apariţiile seducătoare, ieri, la târgul săptămânal Produs în Bistriţa-Năsăud, în centrul oraşului, a fost standul familiei Oprea din Feldru. Este prima familie din judeţ care a primit calificativul de „produs montan” pentru brânza frământată şi caşul de oaie.
Bachus vizitează Teaca! 30 de sortimente de vin ajung în curtea Mocăniței Transilvaniei, care ducea licoarea la Casa Imperială Austriacă octombrie 13, 2019 - Bachus pune stăpânire pe Teaca săptămâna viitoare. 7 crame din Podgoria Lechința vor prezenta mai bine de 30 de sortimente de vin în curtea Mocăniței Transilvaniei, trenul care, acum câteva sute de ani, ducea vinul vestit de Lechința, la Curtea Regală Austriacă.
Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul! octombrie 13, 2019 - Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!
Unul și…bun?? Un singur ofertant pentru lucrările la UPU, la cea de-a doua licitație octombrie 13, 2019 - Încă din primăvara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. După ce documentația a fost finalizată, nimeni nu s-a arătat interesat de execuția lucrărilor. ”O veste care mă bucură foarte mult e că avem un ofertant, la cea de-a doua licitație pentru extinderea UPU” a declarat managerul Spitalului.
VIDEO: Ursul, la doi paşi de Bistriţa! octombrie 13, 2019 - Dacă până zilele trecute eram informaţi despre urşi care terorizează locuitorii din Cuşma sau Ocniţa – de acum ne putem aştepta să-l vedem mult mai aproape! Un urs a fost surprins azi-noapte, la doi paşi de Bistriţa…!
Aquabis: Avarie, în Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii octombrie 13, 2019 - O avarie s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii: