25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

ÎN SFÂRȘIT! După aproape un an și jumătate, apa și canalizarea ar putea ajunge în 139 de localități din județ!

Încă de la începutul anului 2018 se vorbea de un Masterplan de apă și canalizare. Etapa a II-a a acestuia, în valoare de peste 200 de milioane de euro ar aduce condiții mai bune de trai în 139 de localități. Ieri, Agenția de Mediu Bistrița a emis acordul de mediu, după un an și cinci luni de „buchiseală”!

Condițiile de trai mai bune țin și de apa și canalizarea din localități. Tocmai de aceea s-a pus la cale un Masterplan de apă și canalizare. Încă de la începutul anului 2018 se vorbea despre acest proiect cu o valoare de peste 200 de milioane de euro.

În luna mai a anului 2018, președintele CJ BN, Radu Moldovan, prezenta detaliat ce înseamnă etapa a II-a a acestui Masterplan.

Investițiile și lucrările aferente le puteți revedea aici:

230 de milioane de euro pentru „cel mai important proiect” din Bistrița-Năsăud!

Ieri, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, directorul Agenției de Mediu Bistrița Năsăud a anunțat emiterea acordului de mediu pentru acest proiect.

„Dacă tot suntem la capitolul de vești bune, aș vrea să aduc în atenție faptul că astăzi, 30 octombrie 2019, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița Năsăud a emis acordul de mediu pentru Masterplanul de apă și canalizare etapa a II-a, Beneficiar SC Aquabis S.A.. Un proiect de infrastructură extrem de important pentru județul nostru, prin care se vor realiza aducțiuni de apă și rețele de canalizare, stații de tratare și epurare a apei în 47 de UAT-uri. Practic, în 139 de localități. După o muncă laborioasă de un an și cinci luni de zile, cât a durat procedura de mediu pentru acest proiect, acordul de mediu fiind un act esențial pentru Bruxelles în a acorda finanțarea europeană care se ridică în jurul valorii de 210 milioane de euro. E un proiect foarte important, după cum spuneam, și sunt convins că va crește calitatea mediului înconjurător prin acest proiect și a sănătății oamenilor și a locuitorilor județului nostru, și bineînțeles, calitatea vieții”, a declarat Ioan Roman, șeful Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița Năsăud.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...