17.8 C
Bistrița
joi, august 18, 2022

Încă o campanie anti-drog, la Bistrița! Ce se întâmplă cu cea inițiată de Prefectură:

Bistrița este un oraș în care consumul de droguri este în creștere. Primarul Ioan Turc a anunțat că va demara o campanie de stopare a fenomenului, cu cei de la ANTIDROG Bistrița. O campanie amplă a fost demarată de Prefectură la începutul lui 2020. CE se întâmplă cu ea:

Consumul de droguri la nivelul orașului și județului nostru este în creștere. Tot mai mulți tineri sunt depistați drogați la volan, punând în pericol și pe alții, nu doar pe ei.

Fenomenul este atât de amplu, încât „dacă stai liniștit pe bancă, la lăsarea serii, în câteva minute primești câteva oferte de a consuma droguri” – spun tinerii.

Polițiștii prind tot mai mulți producători și consumatori de cannabis pe raza județului, iar, conform raportului Agenției Naționale Antidrog, județul nostru a fost, în 2019, unul dintre județele cu cele mai mari capturi de cannabis.

Ieri, primarul Ioan Turc a anunțat că a vorbit cu comisarul de poliție Maria Simona Borcani, despre acest fenomen. Împreună cu coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud, primarul a făcut planul unei campanii anti-drog.

La începutul lui 2020 și Instituția Prefectului demarase o campanie amplă în lupta cu drogurile.

Prefectul a anunțat un concurs de afișe, cu premii substanțiale. A promis, de asemenea, filmulețe cu vedete și oameni simpli care au câștigat această luptă. Totodată, s-a înființat un grup de lucru care avea drept scop LUPTA pentru a stopa acest fenomen.

Pandemia a pus însă pe „stand by” întreaga campanie.

Întrebat dacă va mai face ceva în cadrul acestei campanii, prefectul a promis că lucrurile se vor relua.

Vom relua campania, după sărbători. Noi am primit în tot acest timp afișele, din cadrul concursului. Și am făcut selecții dintre ele. După sărbători, vom convoca întâlnirea grupului de lucru și vom desemna câștigătorii. Pandemia ne-a pus să amânăm această campanie, dar nu am anulat-o. Am avut de dus alte campanii, din cauza celor întâmplate, și da, am lăsat-o aceasta pe plan secund. Dar după sărbători vom relua. Vom desemna câștigătorii și vom continua cu ceilalți pași”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Despre campania prefecturii, aici:

VIDEO: CONCURS „Tineri pentru tineri” pentru prevenirea consumului de droguri! PREMII substanțiale puse la bătaie de Prefectură

Cum pune Norvegia umărul la lupta împotriva consumului de droguri de la noi din județ:

FILM cu mărturii ale vedetelor și a oamenilor simpli ce au scăpat de droguri:

În timpul pandemiei însă, consumul de droguri a crescut și mai alarmant. Mulți dintre cei care scăpaseră de acest viciu au recidivat.

Autoritățile s-au „trezit” prea târziu că psihicul uman a fost CEL mai afectat în tot acest timp. Astfel, DOAR de curând a fost înființată o linie telefonică de ajutor.

Te-a afectat puternic pandemia și ai vrea să vorbești cu cineva? Linie telefonică de sprijin psihologic, la dispoziție:

FOTO – Consilieriantidrog.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...