-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Încă un bătrân, victimă a falșilor angajați ai Casei de Pensii

„Directorii” de la Casa de Pensii rezolvă mai nou problemele bistrițenilor… în stradă! Încă un bătrân a căzut în plasa unui angajat fictiv al instituției. Impostorul și-a abordat victima în plină stradă, pretinzând că în schimbul unei sume de bani îi rezolvă problema. CE recomandări au polițiștii:

Imaginația impostorilor nu are limite! Bistrițeanul.ro a atras atenția în urmă cu puțin timp despre o nouă modalitate prin care persoanele în vârstă cad în capcana rău făcătorilor. Mai multe despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Când promisiunile bat rațiunea – cu gândul la o pensie mai mare, un bătrân s-a lăsat prostit de un alt pensionar

Ei bine, chiar și după ce metoda a fost demascată, se pare că falșii directori își continuă nestingheriți munca de birou în stradă.

De acestă dată, un bărbat de 78 de ani a căzut victimă. Se pare că bătrânul se afla la Casa de Pensii pentru a depune documentele pentru ajutorul de înmormântare, în urma decesului soției sale. Fiindcă îi lipsea certificatul de deces, bătrânul a trebuit să se întoarcă acasă pentru a reveni cu documentul în original.

După cum a povestit pentru Bistrițeanul.ro, în drum spre casă, un fals director de la Casa de Pensii l-a oprit pe bătrân pe stradă. Mai mult, se pare că impostorul cunoștea foarte bine povestea bărbatului căruia urma să îi „ofere” servicii contra sumei de 30 de lei.

Deși cel care pretindea că este director la Casa de Pensii era bine îmbrăcat, bătrânul a devenit ulterior suspicios în privința persoanei care l-a abordat. Copiii acestuia au fost și ei puși pe gânduri când au auzit povestea și și-au sfătuit tatăl să meargă la poliție.

Astfel, bistrițeanul a depus o plângere, iar polițiștii efectuează cercetări în acest caz.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale efectuează cercetări într-un caz de înșelăciune, ca urmare a unei sesizări făcute  de un bărbat de 78 de ani, din Bistrița. Acesta a reclamat faptul că a fost oprit de un bărbat necunoscut, pe o stradă din Bistrița și că în schimbul promisiunii că îi va urgenta obținerea ajutorului pentru înmormântarea soției, i-a înmânat suma de 30 de lei.”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Reprezentanții IPJ transmit de asemenea că infractorii vor face orice pentru a obţine profituri frumoase din activitatea infracţională. Ei vor acţiona acolo unde observă oportunităţi şi unde riscul de a fi prinşi este mai redus. Din acest punct de vedere bătrânii sunt ţintele perfecte pentru înşelăciuni şi furturi din locuinţă.

În acest context polițiștii atrag atenția și recomandă:

  • Nu dați curs solicitărilor unor persoane necunoscute, mai ales dacă vă cer sume de bani în schimbul unor produse ori servicii;
  • Nu primiţi persoane străine în curtea sau locuinţa dumneavoastră. Este de preferat ca acestea să aştepte la poartă sau la uşă, timp în care acestea să fie chiar încuiate.
  • Nu daţi informaţii legate de sumele de bani pe care le deţineţi, bijuterii, conturi sau depozite bancare, mai ales când aceste solicitări vă sunt adresate prin telefon, indiferent de persoanele care pretind a cere aceste informaţii! Foarte important! Poliţiştii şi procurorii nu cer informaţii prin telefon, vă invită într-un cadru oficial!
  • Nu primiţi bancnote, mai ales în valută, dacă nu aveţi posibilitatea de a le verifica autenticitatea. Nu vă lăsaţi păcăliţi să schimbaţi bancnote de valori mari. Acestea pot fi falsificate sau cei care vă cer să le schimbaţi urmăresc să observe unde sunt ţinuţi banii!
  • Refuzaţi orice dialog cu persoane suspecte şi anunţaţi la 112 orice tentativă de fraudă!

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: