12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

INCREDIBIL: 70.000 lei – amenzi în numele pandemiei pentru proprietarul unei cafenele din Bistrița

Proprietarul uneia dintre cele mai longevive cafenele din Bistrița nu are liniște deloc. De la debutul pandemiei și până acum, acesta a strâns un număr record de amenzi primite.

Acesta susține că de la debutul pandemiei și până la sfârșitul anului 2020, polițiștii bistrițeni i-au aplicat amenzi în cuantum de aproximativ 30.000 lei. Nici în 2021 nu i-ar fi făcut viața mai ușoară, astfel că din ianuarie și până în martie ar fi primit amenzi de aproximativ 47.000 lei, conform calculelor sale.

Cea mai mica amendă pe care proprietarul cafenelei susține că a primit-o a fost de 2.000 lei, în luna martie a acestui an, iar în aceeași zi, a fost amendat încă o dată cu 5.000 lei, aceasta reprezentând cea mai mare sumă din “portofoliu”. La cei 5.000 de lei cu care IPJ Bistrița-Năsăud l-a amendat de proprietar, a mai adăugat și o cerere de suspendare a activității.

Cafeneaua continuă să fie deschisă și astăzi, datorită faptului că această cerere a fost contestată, iar până la pronunțarea autorităților din domeniu are drept de funcționare în termeni normali.

Acesta declară că afacerea lui funcționează în deplină legalitate, atât în privința Legii antifumat cât și în conformitate cu restricțiile impuse pandemie. Proprietarul cafenelei susține că colegii din industrie au primit doar avertismente, în timp ce el ar fi „încasat” și 2-3 amenzi în aceeași zi.

Proprietarul mai spune că ploaia de amenzi a început să curgă în 2019, când acesta a fost amendat pentru modul în care și-a amenajat terasa exterioară. Acesta a contestat amenda și odată ajuns în instanță precizează că a demonstrat că în amplasamentul terasei nu există nici un perete, așa cum i s-a reproșat și că defapt terasa este închisă cu folie retractabilă, câștigând procesul respectiv.

Apoi, în 2020 și 2021 a fost amendat în repetate rânduri pentru nerespectarea restricțiilor obligatorii. În 2020 a câstigat în instanță unul din procese  în care contesta o amendă de 2.000 lei. Pana in prezent, proprietarul cafenelei ar avea 8 procese verbale contestate, o serie de amenzi plătite și o poprire pe cont pentru suma de 17.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a venit cu precizări cu privire la cele susținute de administratorul de cafenea în cauză:

„De la debutul pandemiei de COVID19, zilnic, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu desfășoară acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în acest context. Precizăm faptul că, în contextul restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse. Totodată, în funcție de incidenţa cumulată, li s-au adus la cunoștință obligațiile privind restricţionarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

De la debutul pandemiei, în urma acțiunilor efectuate de polițiști împreună cu reprezentați ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, reprezentatul agentului economic la care faceți referire a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor privind suspendarea activității operatorilor economici, precum și abateri de natură economică, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care două cu avertisment.

Totodată, în urma controalelor efectuate, în incinta localului au fost depistate persoane cărora li s-a permis să fumeze. Astfel, pentru permiterea fumatului în spații închise, după ce i s-au pus în vedere obligațiile pe care le are în calitate de reprezentant al agentului economic, au fost aplicate gradual, așa cum prevede Legea 349/2002, 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de suspendare a activității și ulterior de închidere a unității, măsuri care au fost comunicate instituțiilor abilitate pentru punerea în aplicare”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...