8.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

INCREDIBIL: Aproximativ 3 milioane de lei plătiți pentru antiderapantul și utilajele care-au stat în bază, așteptând să ningă

Costurile cu deszăpezirea drumurilor naționale și județene au costat până acum peste 3 milioane lei. Chiar dacă antiderapantul și utilajele au stat în bază în așteptarea precipitațiilor.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de astăzi s-a discutat despre intervențiile specifice sezonului de iarnă.

Conform inginerului Vlad Grigore din cadrul Secției de Drumuri Naționale Bistrița, din octombrie până azi au existat 400 de intervenții.

”Nu au fost semnalate evenimente deosebite până la aceasta dată! (..) S-a intervenit cu cele 35 de autobasculante echipate cu lamă și răspânditor. În luna decembrie au fost efectuate 182 de acțiuni preventive de combatere a poleiului și înzăpezirii și s-au răspândit 1.055 to sare. 

În prima perioadă de iarnă, aferenta anului 2022, a fost aprovizionată o cantitate de 7.938 to sare, reprezentând un procent de 66,38% din totalul estimat (11.963 to) și aprobat prin Planul Operativ de iarnă. Au fost consumate cumulat în aceasta decadă 1.421 to sare și 28,80 to nisip.

Am avut total 400 de intervenții” a declarat Vlad Grigore.

Contractul în valoare de 2, 45 milioane lei, încheiat cu Dacia Asphalt, a fost plătit aproape integral.

”Chiar dacă utilajele au stat, se plătesc și orele de staționare/așteptare. Probabil că nu vom plăti toată suma, numai vreo două milioane. Că nu au fost multe intervenții. Dar cam două milioane am plătit … Vedem de acum până la final de martie cum negociem” a mai explicat Vlad Grigore.

Și Consiliul Județean a plătit peste un milion pentru intervențiile pe drumurile județene

Conform lui Ciprian Ceclan-Oprea, director Direcția Drumuri județene, legea obligă plata orelor staționate.

Pentru eficientizarea activității de iarnă și reducerea timpului necesar până la începerea intervențiilor pe drum, drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud sunt împărțite în 5 loturi. (..) Avem în stoc 1431 tone de sare şi 2670 tone de nisip. (..)

Și trebuie să completez la ce a spus colegul meu. Legea ne obligă, chiar dacă mașinile staționează, să plătim orele de staționare. Noi am plătit, pentru material antiderapant și utilaje peste un milion de lei până acum!(..) Dar am avut și situații când în Bistrița era soare și pe Lechința, de exemplu, era zăpadă…deci..” a subliniat Ciprian Ceclan.

Mai multe, în audio de mai jos:

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.