22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO – Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: Titus Banc, ajuns la Uyuni: „Să nu vă lăsați până nu vă îndepliniți visele!”

Bistrițeanul Titus Banc a luat motorul și s-a dus în capătul lumii, în America de Sud. Ne-a luat cu el în călătorie în „format electronic” și ne prezintă din când în când unde a ajuns. Motociclistul și-a îndeplinit un vis și a ajuns în cel mai mare deșert de sare din lume, la Uyuni.

A făcut o pauză de câteva zile, dar s-a așezat din nou pe șaua motorului și a ajuns în cel de-al treilea său obiectiv de văzut, adică la Salar de Uyuni. Este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km². Acesta e situat în departamentele Potosí și Oruro în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 de metri deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile.

Titus Banc a ajuns în cele trei locuri pe care voia neapărat să le vadă în America de Sud, respectiv Carretera Austral, Ushuaia și Salar de Uyumi.

„Trei obiective principale am avut în călătoria asta. Carretera Austral, Ushuaia care este capătul pământului și Salar de Uyuni. Am început cu Carretera Austral unde simțurile îmi erau atât de încordate încât nu am lăsat loc de greșeală și am trecut prin ea gustand fiecare metru, dar cu “garda sus”.
Am ajuns la Ushuaia și am făcut Crăciunul acolo fiind destul de ciudat pentru mine să-mi fac Crăciunul la capătul pământului, dar în același timp a fost si interesantă intalnindu-l pe Gabriel si cainele lui”, a spus Titus.
Ajuns la Uyuni, Banc a transmis celor care îl urmăresc pe rețelele de socializare că nu trebuie să renunțe la visele lor. Vizitarea deșertului de sare era unul dintre visele sale din copilărie și de câțiva ani voia să îl ducă la îndeplinire.

„Nu știu dacă pot să exprim în cuvinte exact cum mă simt. E un loc magic aici. E magie și nu vreau să mă mai controlez, să îmi dau la o parte regionalizmele mele de bistrițean încăpățânat. Până la urmă, am făcut-o! Sunt aici! Să nu vă lăsați niciodată până nu vă îndepliniți visele! V-am mai spus, cred că puneam de două-trei ori pe an că voi ajunge într-o bună zi la Uyuni și uite-m-ai! Suntem împreună la Uyuni. Și uitați aici, frumusețe. Frumos cât vezi cu ochii. De aici pornim mai departe, trebuie să ajungem până în Cartagena (Columbia), la vreo 6000 de kilometri. Am bifat toate cele trei puncte importante de pe lista mea. De aici, tot ce vine este bonus”, a transmis Titus Banc, din cel mai mare deșert de sare al lumii.

Mai multe despre subiect:

Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți. Titus Banc: „Am traversat 2000 de kilometri de Marele Nimic! În 240 de kilometri, nicio așezare umană”

VIDEO – Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: O săptămână de aventură – de la hotelul cu găuri din perete la feribotul mult-așteptat

Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți. Titus Banc, probleme la Ambasada României din Chile: “Restul au dat documentele în 15 minute și voi primiți doar cu programare”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...