-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

VIDEO – Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: Titus Banc, ajuns la Uyuni: „Să nu vă lăsați până nu vă îndepliniți visele!”

Bistrițeanul Titus Banc a luat motorul și s-a dus în capătul lumii, în America de Sud. Ne-a luat cu el în călătorie în „format electronic” și ne prezintă din când în când unde a ajuns. Motociclistul și-a îndeplinit un vis și a ajuns în cel mai mare deșert de sare din lume, la Uyuni.

A făcut o pauză de câteva zile, dar s-a așezat din nou pe șaua motorului și a ajuns în cel de-al treilea său obiectiv de văzut, adică la Salar de Uyuni. Este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km². Acesta e situat în departamentele Potosí și Oruro în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 de metri deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile.

Titus Banc a ajuns în cele trei locuri pe care voia neapărat să le vadă în America de Sud, respectiv Carretera Austral, Ushuaia și Salar de Uyumi.

„Trei obiective principale am avut în călătoria asta. Carretera Austral, Ushuaia care este capătul pământului și Salar de Uyuni. Am început cu Carretera Austral unde simțurile îmi erau atât de încordate încât nu am lăsat loc de greșeală și am trecut prin ea gustand fiecare metru, dar cu “garda sus”.
Am ajuns la Ushuaia și am făcut Crăciunul acolo fiind destul de ciudat pentru mine să-mi fac Crăciunul la capătul pământului, dar în același timp a fost si interesantă intalnindu-l pe Gabriel si cainele lui”, a spus Titus.
Ajuns la Uyuni, Banc a transmis celor care îl urmăresc pe rețelele de socializare că nu trebuie să renunțe la visele lor. Vizitarea deșertului de sare era unul dintre visele sale din copilărie și de câțiva ani voia să îl ducă la îndeplinire.

„Nu știu dacă pot să exprim în cuvinte exact cum mă simt. E un loc magic aici. E magie și nu vreau să mă mai controlez, să îmi dau la o parte regionalizmele mele de bistrițean încăpățânat. Până la urmă, am făcut-o! Sunt aici! Să nu vă lăsați niciodată până nu vă îndepliniți visele! V-am mai spus, cred că puneam de două-trei ori pe an că voi ajunge într-o bună zi la Uyuni și uite-m-ai! Suntem împreună la Uyuni. Și uitați aici, frumusețe. Frumos cât vezi cu ochii. De aici pornim mai departe, trebuie să ajungem până în Cartagena (Columbia), la vreo 6000 de kilometri. Am bifat toate cele trei puncte importante de pe lista mea. De aici, tot ce vine este bonus”, a transmis Titus Banc, din cel mai mare deșert de sare al lumii.

Mai multe despre subiect:

Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți. Titus Banc: „Am traversat 2000 de kilometri de Marele Nimic! În 240 de kilometri, nicio așezare umană”

VIDEO – Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: O săptămână de aventură – de la hotelul cu găuri din perete la feribotul mult-așteptat

Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți. Titus Banc, probleme la Ambasada României din Chile: “Restul au dat documentele în 15 minute și voi primiți doar cu programare”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.