-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Înmormântări tradiționale, și pentru cei ce mor infectați cu COVID – anunță șeful Secretariatului de Stat pentru Culte

Victor Opaschi, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni, că până de Paște se va schimba regula privind înmormântarea celor care mor în urma infectării cu coronavirus. Conform acestuia, și ei vor avea parte de înmormântare tradițională.

Duminică, la Antena 3, Victor Opaschi, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte a discutat și despre înmormântările celor infectați cu COVID.

Acesta declarat că „am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Se va putea face slujba de înmormântare în biserică, se va respecta tradiţia şi ritualul fiecărui cult religios, iar incinerarea sau înmormântarea se va face cu sicriul sigilat”.

Mai mult, pacientul cu COVID va putea solicita un preot care să îl viziteze în spital.

Preotul poate fi chemat la spital, la cerere. Decedatul va putea a fi îmbrăcat în haine de înmormântare, și nu pus în saci de plastic ca până acum. De asemenea, sicriul va putea sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiția și cultul religios”, a mai subliniat Victor Opaschi.

Acesta a declarat că noile măsuri vor intra în vigoare înainte de Paște.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...