34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Într-o proporție covârșitoare, bistrițenii care au mers la vot au pus ștampila pe „DA”

Dintre cei 70.765 de bistrițeni care s-au prezentat la vot sâmbătă sau duminică, o proporție covârșitoare a pus ștampila pe „DA”. Peste 66.000 de persoane au votat pentru revizuirea Constituției.

Bistrița-Năsăud s-a numărat în top 5 județe din țară cu cea mai mare prezență la vot la referendumul pentru familie. Cu toate acestea, din numărul total de persoane cu drept de vot din județ – 262.375, doar 70.765 de alegători s-au și prezentat la vot, ceea ce înseamnă o prezență de 26,95%.

Totuși cum au votat cei care au mers la urne weekendul acesta ? O proporție covârșitoare a pus ștampila pe „Da”. Astfel, potrivit procesului verbal făcut public de Biroul Electoral Județean, 66.101 din cei 70.765 de alegători au votat „Da”.

Asta înseamnă un procent de 93%. 3.596 de persoane au pus ștampila pe „Nu”, iar 1.068 de voturi au fost declarate nule.

Mai multe despre prezența la vot în Bistrița-Năsăud puteți citi AICI.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: