14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Ioan Turc: Trebuie să regândim contractele de deszăpezire

A nins ieri în tot județul. Municipalitatea a scos utilajele proprii la deszăpezit, contractul de prestări servicii fiind expirat din 15 martie. ”Trebuie să regândim contractele de deszăpezire!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Iarna s-a întors în județ la început de aprilie. A fost nevoie de utilaje de deszăpezire chiar și pe străzile din municipiu. Iar reprezentanții Primăriei Bistrița au explicat că au fost nevoiți să intervină în regim propriu.

Contractul cu firma de deszăpezire a expirat în 15 martie.

Și mâine, dacă prognoza meteo nu se schimbă, ninsoarea va acapara județul, implicit municipiul. Primăria Bistrița, prin DSP, va scoate utilajele proprii iarăși la lucru. CHiar și ultimul utilaj achiziționat.

Noul utilaj vechi al Primăriei Bistrița a stat ieri în depozit. Mâine îl vom vedea în acțiune, prin oraș!

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc a explicat că trebuie regândite contractele pentru aceste servicii.

E absolut necesar să facem o analiză în ceea ce privește contractele de deszăpezire. Nu putem să ne ocupăm singuri, că dacă e o iarnă cu ninsori abundente, antiderapantul și utilajele pe care noi le avem nu fac față. Deci trebuie încheiat un contract cu o firmă pentru servicii de deszăpezire.

Dar da, trebuie regândite aceste contracte. Și nu cred că e vorba de perioada de începere a contractelor, ci perioada de finalizare. Că nu te poți culca pe o ureche, și să nu închei contractul de la data la care se intră în sezon de iarnă, și să speri că nu va ninge. Deci cel mai probabil ar trebui lucrat la data de finalizare a contractelor.

Sau mai este un aspect. Utilajele se plătesc și pe perioada de staționare, dacă nu ninge. CUm a fost și iarna aceasta. A fost o iarnă blndă, nu am avut ninsori. Dar utilajele s-au plătit și pentru staționare. Poate că ar trebui să se ia în considerare varianta de a plăti pe intervenție, să nu fie și perioada de staționare. 

Iarna trecută nu ne-am pus astfel de probleme, că nu a fost cazul. Dar acum vedem că vremea e capricioasă și e clar că trebuie să facem cele mai corecte calcule, ținând cont de toate aspectele!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

În cadrul unei conferințe de Colegiu Prefectural, s-a constatat că s-au plătit trei milioane de lei pentru staționarea utilajelor în bază. E vorba de contractele plătie pentru deszăpezirea drumurilor naționale și județene.

INCREDIBIL: Aproximativ 3 milioane de lei plătiți pentru antiderapantul și utilajele care-au stat în bază, așteptând să ningă

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. „A fost o iarnă blndă, nu am avut ninsori. Dar utilajele s-au plătit și pentru staționare. Poate că ar trebui să se ia în considerare varianta de a plăti pe intervenție, să nu fie și perioada de staționare”
    Lipsa testãrii psihologice naște boi. „Poate ar trebui luatã în considerare varianta de a plãti pe intervenție.” 2x poate. 🤬🤬🤬 Caracalu’ e mic copil pe lângã acest leagãn al cretinismului autentic. Felicitãri PNL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?