15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Ion Șandru (Aquabis): „La fiecare avarie se pierd 15.000 de metri cubi de apă”

Potrivit directorului Aquabis, Ion Șandru, la fiecare avarie se pierd 15.000 de metri cubi de apă. Muncitorii au nevoie de aproape o oră să închidă o vană de acum 50 de ani.

Deși pare greu de crezut, multe dintre rețelele de apă și canalizare din municipiu au mai bine de 50 de ani vechime. Este și cazul vanelor, care, în cazul unor avarii, se închid în minim 40 de minute.

Până când muncitorii reușesc să închidă vanele din anii `70 ajung să se piardă, la fiecare avarie în jur de 15.000 de metri cubi de apă:

„La fiecare avarie se pierd 15.000 de metri cubi de apă. Vanele sunt vechi din anii 70. Îți ia 40-50 de minute să închizi o vană”, a precizat Ion Șandru, directorul Aquabis, într-o conferință de presă.

Lucrările la extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiu vor începe cel mai devreme la sfârșitul acestui an. Deocamdată se derulează o licitație publică în acest sens. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Ion Șandru Aquabis : „Lucrările la rețelele de apă și canalizare din Bistrița vor începe abia anul viitor”

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. La 3 avarii pe zi anuntate in mass mdfia fac 1000 avarii pe n sau 150000000mc pe an sau 15.0000.000 lei pe an …asta inseamna la 20000 abonati x 8 mc luna x12 fac 2.000.000mc sau 20.000.000lei
    PS prostul plateste triplu cat consuma ptr cs inca o treime se fura

  2. Astăzi anunți avaria și ei vin dupa 2-3 zile ca au alte intervenții, interesant, dar atât timp cât plătim e ok pentru ei :))). Nimeni nu are treaba cu ei 👏👏

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...