11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ionela, educatoarea care se luptă să trăiască, vă mulțumește din Italia!

La finalul anului trecut, povestea Ionelei Moldovan, v-a impresionat atât de tare, că ne-ați uimit. Ați donat cu dragoste și s-a văzut. Ionela e acum în Italia, și vă mulțumește. AFLĂ în ce stadiu este:

Ionela Moldovan, mama a trei copii și „a doua mamă” pentru alte sute, trece prin momente grele. Povestea educatoarei care se luptă să trăiască, după ce a fost descoperită cu ciroză la ficat, gradul II, fără să se cunoască sursa, v-a impresionat până la lacrimi.

S-a văzut lucrul acesta, prin modul uimitor în care v-ați deschis inimile și buzunarele pentru a o susține.

Am luat legătura cu ea pentru a vă aduce un update. Ionela se află în Italia, în plin proces de investigații medicale.

Sunt bine, pot să spun! Adică analize peste analize! Săptămâna viitoare sunt programată să-mi refacă biopsia. Plus o altă intervenție ce constă în realizarea unui şunt între vena portă (ramul drept) şi circulaţia sistemică, respectiv vena suprahepatică dreaptă. Acest lucru se realizează prin introducerea unui cateter prin abord jugular, care este ghidat prin atriul drept, vena cavă inferioară şi vena suprahepatică dreaptă până în ficat, unde se realizează un «tunel» până la nivelul venei porte drepte. În acest tunel se introduce proteza (stentul) prin care sângele din vena portă este dirijat în circulaţia sistemică, realizându-se decompresiunea portală”, a explicat, puțin din procedurile la care e supusă, Ionela Moldovan.

Mai pe scurt, medicii din Italia au reluat TOATE analizele și procedurile medicale de la ZERO. În tot acest timp, țin legătura cu medicii din Cluj care au monitorizat-o.

Parcursul este destul de lung, până la transplant. Important este că am reușit o parte din documente să le depun, pentru a le ușura medicilor birocrația, să poată să-și facă treaba. Tot ce îmi fac ei acum, investigații, intervenții, tratament și regim alimentar mai aspru sunt ca să poată căuta oarecum de unde a plecat toată treaba asta și să aibă toate informațiile în timpul și după efectuarea transplantului”, a mai spus Ionela.

Acum se adună toate informațiile, iar medicii de acolo i-au promis că va fi caz prioritar în efectuarea transplantului.

Ionela se află în prezent la Roma, la spitalul Umberto Primo, unde i se fac analizele, se internează doar de zi, în ziua cu procedurile. Din cauza coronaviruslui, medicii sunt obligați să amâne unele intervenții sau internări. Îi e dor de casă, și a reușit doar pe fetiță să o vadă de când e plecată.

Mă gândesc la cei de acasă și la toți cei care m-au ajutat și mi-au ușurat perioada aceasta mai grea aici. Și nu numai financiar, cât și cu gândurile bune. Le mulțumesc din suflet! Mă bucur de fiecare zi, așa, cu dor de mi se rupe sufletul pentru copilașii mei, dar trebuie să treacă această perioadă grea. Asta le spun și o să fie bine! Mulțumesc încă o dată tuturor care m-au susținut și m-au încurajat oarecum să iau această decizie mai grea de a pleca și a sta departe de toți cei dragi. Eu am sperat tot timpul la o rezolvare în țară și nu credeam că sunt așa agravată cu boala asta. Mulțumesc încă o data!”. a concluzionat educatoarea Ionela Moldovan.

Aceasta a explicat că finanțele îi ajung momentan, chiar dacă nu știe cât va mai avea de stat în Italia.

Mai multe informații pe marginea acestui subiect puteți reciti AICI:

VIDEO – O educatoare se luptă să trăiască: Pentru cei trei copii ai ei și sutele de copii și părinți ce o iubesc enorm

FOTO IMPRESIONANT: Zeci de copii au creat ornamente și le-au vândut, pentru a ajuta educatoarea bolnavă

Sfârșitul de 2019 a adus o donație impresionantă pentru educatoarea bolnavă din Bistrița

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.