24.6 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 27, 2024

Jacqueline – Terasa cu păpuși în rochii bavareze, flori pe mese și un meniu fabulos, semnat de Chef Constantin Ghimpu

Dacă ajungi în Centrul Vechi al Bistriței nu ai cum să ratezi Terasa Jacqueline! Este una dintre cele mai frumoase și vesele, cu flori pe mese și fete îmbrăcate în rochii bavareze – faimoasele dirndl. Pe mese ai să vezi limonade colorate în pahare uriașe și dacă ai să arunci o privire către farfuriile clienților ai să vezi că bucătăria și modul de servire au ceva aparte, ce n-a prea văzut Bistrița.

Și asta pentru că în spate este foarte multă muncă, o bucătărie super utilată și un meniu la care s-a lucrat continuu câteva săptămâni înainte de a deschide terasa. 

Anca Cismaș, managerul de la Terasa Restaurant Jacqueline, este pasionată de bucătărie, fiind unul dintre primii concurenți din Bistrița-Năsăud de la Chefi la cuțite. Iar pasiunea ei pentru bucătărie se vede și se simte în gustul bun al preparatelor pe care le face nu numai la Terasa Jacqueline, ci și la Fast Food-ul “Numa’ bun”, de pe strada Zimbrului din Bistrița.

Terasa de pe Pietonal este însă marea provocare a familiei Cismaș din fiecare an. Adoră să-și surprindă clienții cu preparate noi, cu un plating aparte, cu o servire aparte – mese cu flori proaspete, fete care servesc în ținute bavareze cu zâmbetul pe buze.

Anul acesta numai la meniul terasei s-a lucrat continuu câteva săptămâni. Întâi de toate, bucătăria a primit dotări speciale, un cuptor-grill pe cărbune de lemn, care să-i ajute să dea preparatelor textura și gustul perfect. Zile în șir s-a lucrat apoi la rețete și plating-uri (modul de prezentare a preparatelor), sub îndrumarea Chef Constantin Ghimpu, iar ceea ce a ieșit vă poate face mândri că există o așa terasă frumoasă, cu mâncare bună și o servire originală la Bistrița.

Dacă ajungeți dimineața prin zonă și vreți un mic dejun aparte, puteți să comandați ouă la tigaie sau Ouă Benedict (ouă poșate așezate pe două felii de pâine toast, servite alături de cel mai bun jambon Serrano, dus înspre crocant, cu cartofi aromatizați, toate servite alături de faimosul sos olandez. Veți fi impresionați nu numai de servire, ci și de generozitatea unui astfel de mic dejun.

„Nu reinventez eu bucătăria, au alții timp să o facă. Mie îmi place să combin și să mă inspir” – spune Chef Ghimpu, zâmbitor, pe una dintre paginile noului meniu. Și așa a făcut la Jacqueline. A făcut o Salată tabouleh cu creveți, o asociere atât de reușită, că e greu să nu-ți dorești să revii să o comanzi și a doua oară. O altă noutate în meniu este Salata de hummus cu jumări de rață sau Salata cu piept de rață afumat. 

Despre paste trebuie să știți, întâi de toate, că sunt făcute în casă, în bucătăria Jacqueline, iar tagliatelle cu piept de pui la jar în sos alb înnobilat cu spanac și semințe de in sunt recomandarea lui Chef Ghimpu.

O altă noutate sunt specialitățile din carne de vită Black Angus, maturată minim 21 de zile, gătite pe jar de cărbune. E ceva ce trebuie să încercați, nu găsiți oriunde așa ceva! Cârniciori picanți, mititei clasici, cârnăciori de porc tradiționali, Bernerwurtz sau Bratwurtz sau o ceafă de porc de Mangalița sunt doar alte câteva preparatele care se fac tot în cuptorul-grill cu jar. În meniu veți mai găsi alte zeci de preparate din porc, vită sau pește și, vă avertizăm, nu va fi deloc ușor să vă decideți! Nici cu desertul nu e mai simplu, veți avea de ales între 12 preparate, unul mai tentant ca altul – Pana Cotta, clătite, tort de ciocolată, vulcan de ciocolată, Tort cu mere, Felie de tort cu vișine și bucăți de ciocolată sau Carrot cake etc.

Dacă nu ne credeți pe cuvânt, nu vă rămâne decât să verificați ceea ce scriem poposind la o masă, dimineața, la amiază sau seara la Jacqueline, pe Pietonal! Iar dacă ați fost impresionați și voi să o spuneți și altora, nu țineți secrete de ăstea numai pentru voi. 

Ce trebuie să mai știți este că puteți comanda și la serviciu sau acasă bunătăți din noul meniu de la Terasa Restaurant Jacqueline, cu un simplu telefon la 0751 279999.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.