10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO: Spuma politicii, la Cormaia de Rusalii! România dodoloață, distrusă de ploaie

Ministrul Turismului, ministrul Agriculturii, Ludovic Orban, prefectul și cei mai importanți politicieni din Bistrița-Năsăud au petrecut ziua de Rusalii la Cormaia, acolo unde are loc Sărbătoarea Străbunilor – Măsura Laptelui, eveniment ajuns la a treia ediție.

Sute de oameni au fost prezenți astăzi la Cormaia, acolo unde a avut loc deschiderea Sărbătorii Străbunilor – Măsura Laptelui, eveniment ajuns la a treia ediție. Pe lângă reprezentanții instituțiilor județene, la Cormaia au venit și figuri importante din politica românească: europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL, Ludovic Orban, ministrul Turismului, Bogdan Trif, dar și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Organizatorii au avut în plan lucruri mărețe, marcând pe terenul unde se organizează evenimentul o hartă imensă a României Mari, hartă pe conturul căreia trebuiau să se așeze toți cei prezenți. Din păcate, ploaia a stricat planurile, cel puțin pentru moment. La Cormaia au sosit și voluntari din toată țara, tineri care adună semnături pentru unire.

„Vrem unirea pentru viitorul copiilor noștri. Viitorul acestei țări îl văd altfel față de cum îl văd politicienii din ziua de astăzi. Văd unirea cu Republica Moldova, văd România monarhie și, în al treilea rând, văd o Românie condusă de tineri capabili și bine instruiți”, a spus Gabriel Ivan în vârstă de 22 de ani, venit la Cormaia tocmai de la Pitești.

Nu au lipsit standurile Produs în Bistrița-Năsăud, alături de alți producători din mai multe județe ale țării care au venit cu costume populare din zonele din care provin și bunătăți făcute de mâna lor.

Sărbătoarea va continua (dacă vremea permite) cu diferite concursuri la care participă crescătorii de animale, concursuri pentru drujbiști, dar și activități pentru copii.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: