FOTO: Alte două jandarmerițe, extrem de iubite, s-au „pensionat”. Rămân însă în familia IJJ BN

2
2860

Sasha și Linda sunt două cățelușe jandarm. Acestea le-au fost alături oamenilor legii de-a lungul timpului, însă a venit vremea să se „pensioneze”. Au rămas însă în cadrul familiei IJJ BN, fiind adoptate de doi jandarmi.

În luna martie 2020, ieșeau „la pensie” Zara și Dona. Cele două cățelușe au fost ajutor de nădejde jandarmilor în diferite misiuni. La sediul instituției s-a făcut o ceremonie de „retragere din activitate” a celor două „colege pe patru piciorușe”.

Zara și cu Dona au ajuns la casa celor doi conductori ai lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin.

FOTO/VIDEO: Cele mai iubite jandarmerițe s-au pensionat! Dar rămân lângă parteneri:

Acestea au „predat ștafeta” altor două cățelușe: Saşa (Roza – câine de patrulare -intervenţie, data naşterii: 16.08.2013) şi Linda (Rebaha – câine de căutare-salvare în mediul natural, data naşterii: 02.12.2013).

Astăzi, reprezentanții IJJ BN au anunțat că și acestea s-au pensionat. Rămâne partener „pe patru picioare” – Ara. 

Saşa și Linda sunt două dintre cățelușele care au fost prezente în ultimii ani la diferite misiuni alături de jandarmi.

Sașa nu a lipsit aproape niciodată de la întâlnirile cu elevii, de la misiunile de ordine publică sau de la ceremonialele organizate an de an de Ziua Jandarmeriei Române sau de 1 Decembrie.

Linda este mai puțin cunoscută publicului larg, deoarece specializarea sa este cea de căutare/salvare în mediul natural și ca urmare a executat altfel de misiuni.

Ambele au fost retrase din activitate la împlinirea limitei de vârstă. Sașa a fost primită în familia conductorului său – plt. maj. Stan Eugen.

Pentru Linda a fost urmată procedura de atribuire cu titlu gratuit și ca urmare aceasta a fost adoptată de familia unuia dintre colegii noștri, care a ales să o îngrijească în continuare.

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud îşi continuă activitatea Ara (Cipa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.09.2019” a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ BN.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.