-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Judecătorul care l-a achitat pe Jenor Beudean: „Acțiunile lui au fost necesare și proporționale”

Judecătorul care l-a achitat pe Jenor Beudean, liberal cu state vechi și candidat pentru fotoliul de primar al comunei Șieu Odorhei, consideră că acesta a reacționat normal atunci când a îmbrâncit o femeie, a tras-o și lovit-o în plină stradă, pentru că îi lovise mașina. În ochii judecătorului, din victimă, femeia s-a transformat într-un infractor, prins în flagrant de Beudean.

Totul s-a întâmplat în 2016, când Nicoleta Constantinescu a traversat strada pe Bulevardul Independenței, iar pe la mijloc s-a făcut roșu, iar un autoturism a oprit brusc și a claxonat-o.

Femeia a reacționat și a lovit autoturismul în care se afla liberalul și candidatul la funcția de primar al comunei Șieu Odorhei, Jenor Beudean. Acesta a urmărit-o pe trotuar și a îmbrâncit-o și chiar lovit-o, după cum arată și certificatul medico-legal prezentat de bistrițeancă în fața judecătorilor.

În cele din urmă, procurorii l-au trimis în judecată pe Jenor Beudean pentru lovire și alte violențe. După câțiva ani de procese, acesta a fost achitat, iar modalitatea în care își motivează judecătorul decizia este surprinzătoare.

Judecătorul consideră că gestul femeii de a lovi mașina este flagrantă, iar Beudean avea dreptul să „urmărească, să prindă și să rețină făptuitorul și să îl predea de îndată organelor de urmărire penală. (…) Probatoriul cauzei atestă fără dubii că inculpatul nu a dorit decât prinderea inculpatei și predarea acesteia către organele de ordine publică”, se arată în motivarea sentinței.

De asemenea, judecătorul mai susține că „acțiunile inculpatului s-au rezumat la prinderea de haine a inculpatei și tragerea acesteia în scopul predării către organele de ordine publică, aceste acțiuni fiind necesare și proporționale cu scopul de prindere și predare a inculpatei. Contrar afirmațiilor acuzării, care preia declarațiile părții vătămate, probatoriul cauzei nu atestă lovirea inculpatei Constantinescu Nicoleta Loredana, nici în zona feței, nici în zona membrelor”.

Se mai susține că urmele de pe fața femeii ar fi putut fi produse la dentist, întrucât femeia se întorcea de la dentist în momentul incidentului.

Mai puteți citi:

Femeia bătută pe stradă de liberalul Jenor Beudean caută martori care să spună, în fața instanței, ce au văzut

Liberalul Jenor Beudean a fost achitat! Bistrițeanca pe care a îmbrâncit-o în plină stradă are de-i plătit daune morale

Procurorii, supărați pe decizia judecătorilor de a-l achita pe Jenor Beudean! Au făcut recurs:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...