13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

La un an de la unul dintre cele mai tragice accidente din județ, vinovatul încă își așteaptă pedeapsa

Aseară s-a implinit un an de la cel mai tragic accident din județ din ultimul deceniu. Un adolescent de 16 ani aproape de comă alcoolică a furat camioneta părinților și a provocat 3 accidente rutiere, soldate cu doi morți și patru răniți. La un an de la accident, adolescentul încă își așteaptă pedeapsa.

Accidentele s-au petrecut în 5 ianuarie 2018, pe Valea Bârgăului. Acestea au fost produse de un adolescent de 16 ani din Tureac care băuse bine și furase camioneta părinților, cu care se aventurase pe Drumul Național 17.

Șoseaua națională era ticsită cu tineri și copii care mergeau cu ultimul colind, de Bobotează, cum este obiceiul locului. Tânărul a lovit în prima fază o tânără de 16 ani și o femeie de 36 de ani, care se îndreptau spre casă de la biserică în acel moment. Adolescenta de 16 ani a decedat în cele din urmă, iar femeia de 36 de ani a ajuns la spital.

La câteva minute, adolescentul  care și-a continuat drumul, a lovit un grup format din trei copile de 10 și 11 ani, pe care le-a rănit. Nici de această dată nu a oprit, continuându-și drumul. Ultima lovită a fost o copilă de 14 ani, care a fost aruncată în șanț, în urma impactului. Aceasta s-a stins câteva zile mai târziu, la spital. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI sau AICI.

Adolescentul a fost găsit la un kilometru distanță față de ultimul accident, aproape de comă alcoolică, dormind în mașină. La finalul lunii mai, acesta a fost trimis în judecată pentru omor calificat, cea mai gravă încadrare pentru un accident rutier.

La un an de la teribilele accidente, adolescentul încă nu și-a primit pedeapsa, următorul termen de judecată fiind 16 ianuarie.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...