8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Locul de distracție pentru „bunicii Bistriței” e gata! CUM arată fostul punct termic de pe Octavian Goga:

Un centru de zi pentru vârstnici a fost ridicat în locul punctului termic de pe strada Octavian Goga. Lucrările au început în vara anului 2019, centrul fiind inaugurat azi.

În luna iunie 2019, pe strada Octavian Goga era pus la pământ punctul termic din zonă. Se demarau lucrările la Centrul de zi pentru Vârstnici, pe o suprafață de 840 mp.

Aici se vor desfășura activități recreative, activități de informare cu privire la drepturile persoanelor vârstnice prevăzute de actele normative în vigoare, se vor organiza excursii, vizite și activități cultural-artistice.

Amplasarea centrului în această zonă este strategică. Se va afla în imediata vecinătate a traseului «Linia Verde»– linie de transport public gratuită, cu autobuze electrice. Consider că este datoria noastră să avem grijă de bunicii Bistriței.  să le oferim mijloace moderne și atractive de petrecere a timpului liber, să creștem calitatea vieții în orașul nostru” transmiteau reprezentanții municipalității la vremea respectivă.

Lucrările, finalizate mult mai târziu

Construirea centrului ar fi trebuit să dureze 14 luni, deci până în toamna lui 2020. Astăzi, la un an întârziere, Centrul de zi pentru vărstnicii Bistriței a fost inaugurat.

În această dimineață, am recepționat Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga. Investiția pe fonduri europene a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional.

Valoarea totală a investiției este de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane fonduri europene.

Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice:

  • să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare
  • să organizeze excursii, vizite, jocuri de societate, activități cultural-artistice
  • să ofere suport social în caz de îmbolnăvire
  • să-i ajute pe beneficiari în rezolvarea unor probleme administrative
  • să desfășoare activități practice, consiliere psihologică, socio-terapie, precum și kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea automarginalizarii și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții pentru grupul țintă. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.

Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servcii sociale specifice centrului de zi, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului” a scris primarul Ioan Turc pe Facebook.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: