11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Lorant Sas, deputat REPER: Solidaritate, mai presus de interesele politice. Încă suntem datori cu un proiect legislativ coerent

Deputatul Lorant Sas a mulțumit colegilor săi parlamentari din PNL și PSD care au contribuit fiecare, pe raza lui de influență politică și de insistență dusă la limita puterilor, la îndreptarea posibilelor nedreptăți din proiectul inițial legislativ, care discrimina copiii cu CES. Lorant Sas le-a reamintit, totodată, de încă o datorie.

La finalul anului viitor se va încheia încă un ciclu parlamentar. Județul Bistrița-Năsăud va fi reprezentat în Parlamentul României de o nouă echipă de senatori și deputați, care, însă, vor fi obligați să țină cont de ce am realizat noi, actualii parlamentari, împreună cu reprezentanții administrației locale și cu organizațiile neguvernamentale

Când am organizat dezbaterea pe tema consumului de droguri și a strategiei controlului acestui fenomen, am fost răsplătit de concluziile întâlnirii cu toți cei prezenți. Dar și de impresiile ulterioare din spațiul public, care au apreciat disponibilitatea politicienilor locali, indiferent de culoarea politică, de a sta la aceeași masă”, a transmis Lorant Sas.

Deputatul REPER s-a referit și la Legile Educației în care era inserat un paragraf care i-ar fi discriminat pe copiii cu CES. „Am reușit, din nou, având-o ca liant pe luptătoarea Ana Dragu, să contribuim fiecare, pe raza lui de influență politică și de insistență dusă la limita puterilor, la îndreptarea posibilelor nedreptăți din proiectul inițial legislativ… Astfel, articolele cu pricina au fost eliminate în comisiile de specialitate, iar votul final a trimis Legea Educației spre promulgare.

La fel cum a făcut Ana Dragu, coordonator la Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ, le mulțumesc și eu pentru disponibilitate celor care s-au implicat activ: Diana Morar, Daniel Suciu, Bogdan Ivan Gruia și Emil Radu Moldovan. Cred că vom continua să colaborăm, în interesul cetățenilor, și vom fi un reper pentru cei care ne vor continua munca.

Le mulțumesc și colegilor mei, senatorii REPER Cosmin Poteraș și Dragoș Popescu, pentru implicare, pentru amendamentele depuse și pentru susținerea lor.

PS:  Încă suntem datori cu un proiect legislativ coerent, rezultat din dezbaterea “anti-drog”. Vă invit să îl inițiem împreună”, a reamintit deputatul Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...