9.7 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

Marea dilemă a traseului de drumeții Via Transilvanica – mentenanța

În curând, asociația Tășuleasa Social va termina de amenajat cei 1.400 de kilometri de drum, care străbat practic țara. Într-un interviu, Tibi Ușeriu a vorbit despre ce așteptări are de la acest traseu de drumeții, dar și despre dificultatea la care se așteaptă în viitor: mentenanța.

Într-un interviu acordat pentru pressone.ro, Tibi Ușeriu a vorbit despre cel mai nou și grandios proiect al asociației Tășuleasa Social – Via Transilvanica. Acesta crede că, în timp, traseul de drumeții de 1.400 de kilometri care străbate România are potențial să atragă turiști ca celebrul Camino de Santiago din Spania.

„Eu cred că povestea va fi un succes, oamenii se vor contamina unii de la alții, vor umbla pe diverse segmente, vor explora locuri ascunse. Vor veni și străini, fiindca aceste drumuri de anduranță sunt un succes în Europa și în America. Când drumeții clasici de Camino vor afla de Via noastră, s-ar putea să vrea să încerce ceva nou. Trendul e bun. Vom merge la diverse târguri de turism, iar o vreme va trebui să ne ocupăm și de ceea ce n-am avut timp să facem, adică de promovare”, spune Tibi Ușeriu.

Acesta însă are dubii cu privire la mentenanța traseului, acesta fiind întins pe jumătate de țară:

„Dilema cea mai mare de acum încolo este legată de mentenanță. Nu știu cum se vor obține fonduri pentru a întreține dihania lungă de 1.400 de kilometri. Fiindcă eu am văzut deja borne înecate de vegetație, marcaje distruse. Sau uite, terasamentul de cale ferată, pe care l-am defrișat de curând în Hunedoara. Natura nu doarme. Dacă la anul nu-l curățăm din nou, e o problemă. Unele comunități sunt foarte sărace, altele sunt prost administrate. Nu sunt în stare să taie iarba, să întrețină cărarea”, a explicat Tibi Ușeriu.

Acesta mai spune că misiunea asociației se încheie odată cu amenajarea traseului și că nu e firesc ca o asociație mică din munți să se ocupe și de întreținerea drumului.

Foto: Via Transilvanica 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.