11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Dezvoltatorul Marius Negrea, parte vătămată cu 1 MILION EURO în dosarul penal care vizează „zeițele” din Urbanism

Prezent la Bistrițeanul Live, dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea a făcut câteva dezvăluiri interesante cu privire la dosarul penal care vizează mai mulți funcționari ai Serviciului Urbanism din Primăria Bistrița. Acesta a precizat că nu el este denunțător, ci doar parte vătămată în dosar și că se pregătește să ceară instituției daune substanțiale pentru neeliberarea la timp a documentelor necesare.

Dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea a fost prezent la Bistrițeanul Live, unde a vorbit despre problemele pe care le-a avut cu Primăria Bistrița, care în continuare ar refuza să îi elibereze la timp documente din sfera urbanismului.

Acesta a vorbit despre mai multe plângeri penale, dar și despre implicarea sa în dosarul penal în care sunt cercetați mai mulți funcționari ai Serviciului Urbanism din cadrul municipalității. Potrivit dezvoltatorului imobiliar, nu el a fost denunțătorul în acest dosar:

„Marius Negrea în dosarul respectiv nu are calitate de denunțător. Marius Negrea are calitate de parte vătămată”, a precizat Marius Negrea.

Întrebat dacă a făcut o evaluare a pagubelor produse prin neeliberarea de documente în termn, afaceristul a mai spus: „Exact cât am cerut, un milion de euro”.

Contactat telefonic, Marius Negrea a ținut să precizeze că respectivele despăgubiri ar trebui plătite de vinovați nicidecum din bugetul local: „Banii din bugetul local sunt ai cetățenilor onești care-și plătesc taxele și impozitele. Avem nevoie de bani pentru dezvoltarea orașului. Cine a greșit să plătească în nume personal. Așa este corect și firesc.”

Vă reamintim faptul că în mai 2021, procurorii și polițiștii luau la puricat mai multe birouri din Primăria Bistrița. 6 funcționari din instituție sunt cercetați pentru grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor. Faptele ar fi fost comise din 2006 până în prezent. Mai puteți citi pe acest subiect:

S-a mărit „buchetul” de infracțiuni de la Primăria Bistrița. Procurorii au confiscat zecii de mii de lei și euro

Un an de la descinderile mascaților la Primăria Bistrița! La Urbanism, toate-s albe ca zăpada, iar ancheta e în „silenzio stampa”

Se așteaptă evaluarea prejudiciului cauzat

Printre funcționarii vizați de anchetă se numără secretarul municipiului Floare Gaftone, arhitectul șef Monica Pop sau consiliere din cadrul Serviciului Urbanism Sabina Malaicu Pop și Monica Szucs. De asemenea, vizat este și Dumitru Cincea, directorul executiv al Direcției Juridice și Ștefan Tamaș, fostul șef al Serviciului Urbanism.

În urma perchezițiilor desfășurate anul trecut a fost ridicată sumele de 42.000 de euro și 24.500 de lei. Deocamdata cei 6 nu au fost trimiși în judecată, potrivit surselor Bistrițeanul.ro, așteptându-se estimarea și evaluarea prejudiciului cauzat, probă crucială în acest dosar.

Emisiunea la care a fost invitat dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea o puteți urmări mai jos:

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

11 COMENTARII

 1. Foarte bine ca a dat in jydecata, sa ceara bani ca de asta oamenii dau asa de multi bani pe proiect, poaye scade astfel pretjl la case.
  Matusa de la 5 vrea dd 3 ani sa si cumpere o casa si nu apuca decat daca moare

 2. Daaa, asa e. Si vine Negrea sa faca curat. Lupul moralist, paznic la oi. Poate va mai aduceti aminte de fabula lui Grigore Alexandrescu:
  „V-am spus, cum şi se pare, de nu îţi fi uitat,
  Că lupul se-ntâmplase s-ajungă împărat.
  Dar fiindcă v-am spus-o, voi încă să vă spui
  Ceea ce s-a urmat subt stăpânirea lui…”
  Mama ce campanie de spalare de imagine a lui Negrea a inceput in presa mai nou!

 3. Trebuie luați la puricat funcționarii care au creat și creează în continuare prejudicii! Spre exemplu madam Gaftone nu vrea să semneze certificate și autorizații de urbanism din diverse motive închipuite. Când va plăti din buzunarul ei tuturor celor întârziați și prejudiciați, măcar câte un leu, atunci vom înțelege că lucrurile se schimbă. Până atunci plătim noi ca proștii pentru prostiile lor!

 4. Mărturisesc că nu am nici o legătură cu serviciul de urbanism din primărie, însă ascultând cu multă atenție interviul „marelui investitor” am rămas șocat de modalitatea de manipulare a acestuia făcută cu ajutorul presei libere. Concluzia este simplă și reală. Trăim într-o țară fără justiție funcțională, condusă de analfabeți instituționali, cu diplome cumpărate care se consideră mari academicieni, de politicieni hoți și mafioți, de indivizi fără scrupule precum unii invitați ai dumneavoastră cărora le căutați circumstanțe atenuante după cum bine am văzut toți cei care am urmărit interviul.
  Oare acesta este rolul presei? Sper că pe doamna moderatoare o strângea turbanul de minciunile dlui Negrea.
  După ce penalul de Oltean începe să-l promoveze pe Negrea penalul, iată că și presa “curat murdară” începe campania de imaculare prin spălare. Va să zică, doi penali stau la taclale cum să pună țara la cale în detrimentul poporului. Așa că, penalii scăpați de pedepse prin matrapaslâcurile justiției de prescriere a faptelor, devin nou născuți, curați și cinstiți ca hoții neprinși. DL Negrea Își permite să denigreze angajații din urbanism care nu-i fac jocurile, cărora le-a făcut plângeri penale după cum a afirmat, dar tot el declară că nu este denunțătorul, ci în opinia lui și susținerea presei, el este păgubitul. Îl apărați doamnă pentru că era un bun platnic al reclamelor dumneavoastră de la firma de publicitate, așa după cum ați afirmat sau este vorba de alt gen de interese?
  Dl Negrea știe bine că sunt două variante de PUG- uri unul afișat, nesemnat și altul semnat în arhivă, făcute de gașca lui – Crețu și dna arhitectă șefă- ca să poată primi autorizații în funcție de avantajele zonei. Așa că PUG ul cu zona agrozotehnică sau industrială nu a fost făcut de inspectorii de zonă, ci de o firmă care a câștigat licitația și instrumentat de arhitecta șefă și dl Crețu –primarul de la acea vreme, ambii fiind prietenii dumnealui. De altfel, pentru toate neregulile și întârzierile de care vorbiți este vinovată arhitecta șefă care conduce acest serviciu și semnează în calitate de arhitect șef toate documentațiile urbanistice. Ea este cea care trebuie să găsească soluții și să facă propuneri pentru înlăturarea unor nereguli și nu inspectorii de zonă pe care îi reclamați că nu își asumă încălcarea legii. Cine a dat autorizații pe ambele variante trebuie să plătească, ca și cei care au semnat recepțiile unor blocuri la care nu au fost respectate documentațiile în baza cărora au fost autorizate, însă acele persoane nu au fost reclamate de „cinstitul investitor”. De ce toate neregulile apar în zona dlui Negrea și a faimosului său arhitect fără drept de semnătură? Dacă cei din presă ar fi fost corecți ar fi verificat în Ordinul arhitecților și ar fi constatat faptul că acest domn Popescu folosește ștampilă falsă, motiv pentru care fac apel către organele abilitate să se sesizeze din oficiu .
  Cum se face că dumneavoastră sunteți singurul investitor care nu respectați niciodată documentațiile de autorizare a construcțiilor?
  Pe Calea Moldovei s-au autorizat birouri și sunt apartamente cu spații comerciale, tot pe Moldovei nu ați respectat regimul de înălțime, situație în care ați fost nevoit să demolați două terase și să dați un apartament reclamantei pentru a renunța la proces. În ambele situații lipsesc spațiile verzi, locurile de joacă, parcările. De asemenea, pe str. St. O Iosif și Împăratul Traian aceeași situație cu balcoanele pe domeniul public sau parțial blocul construit pe domeniul public.
  Dar de cele două blocuri din str. Drumul Dumitrei care nu respectă nici o documentație, nu sunt racordate la apă și canalizare dar sunt recepționate, nu spuneți nimic, nu faceți denunț celei care a semnat recepția? și exemplele pot continua. Acesta este de fapt marele investitor păgubit.
  Sunt uimit ce tupeu aveți, ce mincinos sunteți. Locul dumneavoastră nu este la primărie (de altfel nici nu puteți candida) ci la pușcărie pentru a vă reabilita. Stați liniștit că nu mai prostiți pe nimeni fiindcă bistrițenii vă cunosc.

 5. Tudorele…sau să-ți zic Floare sau George? Pentru cineva care nu are legătură cu serviciul urbanism sau primărie ești foarte bine informat(ă) și chiar trăiești într-o realitate paralelă deformată de tine cu bună știință. Secretarul Gaftone urla prin oraș că sunt două PUG-uri! Și asta după ce au început să se sesizeze și alții și după ce a semnat o groază de acte pe pug-ul fals din arhivă…adică al ei! Și în legătură cu blocurile de pe Drumul Dumitrei nu tu Floare ai semnat autorizațiile spaniolilor fără apă și canal? Ia amintește-ți! Ai semnat ca proasta și puz-ul și autorizația de construire fără să fie în zonă apă și canal. Atunci nu te-a durut în c…r de grija cetățenilor onești? A trebuit să vină un investitor să cumpere ruinele falimentare să continue investiția și să aducă de la 3 kilometrii apa și canal. Oare de el nu te doare grija doar pentru cei de pe Mălinului. Ești o mincinoasă profesionistă! Din fericire nu te mai crede nimeni și în curând împreună cu soarele tău Sabrina veți ajunge unde vă este locul! Sau tu ești Tudor măi Sabrino? Indiferent care sunteți, sunteți la fel…mărci și dolari! Cu „eleganța” care vă caracterizează ar trebui să vă dați demisiile…voi sunteți „grup infracțional organizat” nu noi cetățenii! Voi sunteți cercetate pentru fals și alte cele nu noi cetățenii!

 6. Că bine ai mai zis domnule Tudor, felicitări maxime.
  Radiografie perfecta.
  Dar cate alte smenuri și ilegalități.
  „Domnul „este lupul moralist am pus ghilimele să nu se înțeleagă că o fi vreun domn .
  Trompetele din urbanism care i au făcut jocurile pe când?

 7. Dle George, sunteți într-o gravă eroare, situație în care atacați persoane care n-au nici o implicare în comentariul meu. Am ascultat timp de trei ore interviul super pregătit, plin de minciuni cu scop manipulator al dlui Negrea, care m-a determinat să reacționez. Dar pe dumneavoastră ce v-a mânat în acest atac furibund, sau ați participat la aceleași cursuri conform cărora cea mai bună armă de apărare este atacul?
  Pentru sincera informare, sunt un simplu cetățean care chiar nu are nici o legătură cu primăria și așa cum nu te cunosc pe tine personal nu le cunosc nici pe celelalte persoane la care ai făcut trimitere.
  Însă trebuie să te hotărăști, ori sunt bine informat , ori trăiesc într-o realitate deformată, nu de alta, dar te contrazici în afirmații ceea ce spune multe. Mărturisesc că toate informațiile mi-au parvenit din bălăcărelile voastre pe canalele media și presă. Recunosc că mă interesează speța, motiv pentru care urmăresc cu multă atenție tot ce apare și am filmat aproape tot ce a construit dl. Negrea să văd până unde poate merge cu încălcarea legii acest individ. Sunt convins, așa cum de altfel susțineți, că există multe alte încălcări ale legii pe care nu am avut posibilitatea să le cunosc, dar asta nu înseamnă că nu empatizez cu oamenii care au avut de suferit de pe urma acestora.
  Dar așa cum criminalul se întoarce la locul faptei și tu te-ai demascat singură apărând „marele dezvoltator” infractor. Este clar că faci parte din gașca care îl susține, fie ești cea care îi semnează recepțiile fie ocrotitoarea acesteia. Interesul vostru este așa de mare încât v-ați pierdut simțul rațiunii. Să susțineți pe cineva care cumpără o clădire care după afirmația dînsului nu exista, dar pe care a girat-o pentru un împrumut de 30.000 euro, este de domeniul penalului. Ulterior, tot el face presiuni pentru eliberarea unei note de constatare și are tupeul să acuze funcționarii și primarul că nu-i eliberează nota din care să rezulte că această clădire nu există. Mă întreb de ce nu-i eliberezi tu nota că sunt convins că vei fi răsplătită așa după cum rezultă din afirmațiile tale. Doresc ca toți cei care ați comis ilegalități să plătiți, iar cei care ați luat mită să ajungeți acolo unde vă este locul.
  Pe de altă parte, dl Negrea manifesta un interes deosebit pentru banul public fiind foarte indignat că angajații primăriei și-au permis să facă acțiuni în instanță pentru un drept legal. Trebuie să știe că un primar este garantul aplicării legii, calitate în care trebuie să acorde salariaților tot ceea ce legea prevede altfel angajații pe bună dreptate vor câștiga în instanță și cheltuielile vor crește. Acest fapt conduce la pierderea banului public și nu la spoirea unor imobile cum afirmă dânsul. Trebuie să știe că la primărie nu este pe propria moșie și construcțiile ilegale pe domeniul public trebuie demolate, nu autorizate.
  Sper că va veni vremea când veți plăti cu toții pentru ilegalitățile făcute, iar tu îți vei pierde vitejia.

  • Tudorele…n-ai ințeles nimic din interviu! Du-te mamă și te culcă! Că ești obosit! Tu trăiești într-o lume paralelă pentru că nu înțelegi realitatea actuală!

 8. Așa o fi Georgel, nu vreau sa intru in polemici cu tine, dar am urmărit și urmăresc cu mare interes tot ce se întâmplă în orașul ăsta și mai ales construcțiile care încalcă toate regulile urbanistice și mai ales aroganță și nesimțirea unora.
  Sa auzim numai de bine și sper să mă înșel dar nu mi poate lua nimeni dreptul de a mă exprima și de a descalifica minciunile, nesimțirea, obrăznicia mai ales că acest personaj se vrea primar.
  Doamne ajuta sa se limpezească lucrurile și vinovații să plătească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?