20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Mărturii din infernul COVID 19: ”Eram mort!” – dar a scăpat! Femeia de 46 de ani a refuzat inițial internarea, și chiar a murit

Unii dintre cei care trec prin infernul COVID 19, și-și revin, vorbesc despre ceea ce au experimentat. ”Eram mort. Nu mai aveam aer!” povestește primarul din Galații Bistriței. Alții, care nu au luat în serios COVID 19, nu au mai trăit să spună ce au experimentat. Femeia de 46 de ani care a decedat, a refuzat inițial internarea. Abia la insistențele medicului de familie s-a internat…dar nu a mai ajutat-o la nimic.

România a înregistrat aproape 1.000 de noi cazuri de COVID 19, în 24 de ore, fiind un nou record. În județul nostru am ajuns la 711 cazuri, de la începutul pandemiei.

Unii dintre cei ce au trecut prin infernul COVID 19, au decis și să vorbească despre experiența avută.

E și exemplul primarului din Galații Bistriței.

Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat…. Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat într-una oxigenul.

În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat.
Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte [regulile, n.r.] pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic.” este mărturisirea lui Vasile Găurean, primarul comunei Galații Bistriței.

Alții, nu iau în serios acest virus…iar unii dintre aceștia nu mai apucă să vorbească nimic.

E și cazul femeii de 46 de ani care a decedat și care inițial a refuzat internarea.

În județul nostru a fost înregistrat un deces al unei femei în vârstă de 46 ani care, din păcate, a pierdut lupta pentru viață în data de 19 iulie. Aceasta a fost confirmată ca fiind purtătoare a noului Coronavirus în data de 3 iulie, moment în care a refuzat internarea. Asta până în data de 9 iulie, când, din cauza simptomelor și la insistențele medicului de familie a solicitat internarea. La doar două zile de la internare a fost transferată la Secția ATI, unde a decedat în data de 19 iulie” transmite Instituția Prefectului.

Surse Bistrițeanul.ro spun că femeia a prezentat simptome specifice infecției cu COVID-19 și a contactat medicul de familie, care a anunțat DSP BN în acest caz. Femeii i s-ar fi făcut un test pentru a se vedea dacă era sau nu infectată cu COVID-19. Aceleași surse Bistrițeanul.ro spun că până la sosirea rezultatului femeii i s-a recomandat să se izoleze acasă, iar în momentul în care a primit rezultatul pozitiv, aceasta ar fi refuzat internarea în spital.

Pentru că starea femeii se agrava văzând cu ochii, aceasta nu a mai avut de ales, iar în data de 9 iulie a fost internată în în Secția Medicină Internă. Iar de aici, totul s-a agravat rapid, iar după opt zile de ATI a decedat.

Medic vindecat

La Bistrițeanul.ro LIVE a fost prezent și un medic – fost pacient COVID 19 care a vorbit deschis despre acest virus, simptomatologie, etc.

Puteți urmări emisiunea AICI .

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: