14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Masca – obligatorie în Tiha Bârgăului! Noi scenarii pentru școli!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat noi măsuri restrictive în comuna Tiha Bârgăului. De asemenea, s-a schimbat scenariul de funcționare a mai multor școli din județ.

De la începutul pandemiei de coronavirus, la nivelul județului nostru s-au înregistrat 2.739 de cazuri de COVID 19. Dintre persoanele depistate pozitiv, au decedat 137, iar 1.476 de persoane s-au vindecat.

În urma analizei evoluției cazurilor de COVID 19 din ultimele zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că se impun noi măsuri restrictive în comuna Tiha Bârgăului.

Conform Hotărârii C.J.S.U 67/31.10.2020, se introduc restricţii în Tiha Bârgăului, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

În acest UAT:

  • se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Măsurile prevăd că, în Tiha Bârgăului, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Totodată, anumite unități școlare își schimbă scenariul de funcționare.

A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 68/31.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială Tiha Bârgăului;
  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială Șieu și uat-urile prevăzute în Hotărârea CJSU nr. 66/30.10.2020, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâriale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

Ambele decizii intră în vigoare de azi, 1 noiembrie 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?