20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

SURPRIZĂ! Membrii asociațiilor de proprietari vă pot intra în casă chiar și fără acord. Ce riscați dacă nu-i primiți:

Știați că reprezentantul asociației de proprietari sau președintele de bloc vă poate intra în casă? Noua lege a asociațiilor de proprietari le dă dreptul și chiar vă obligă să îl primiți. În ce condiții:

Puțini știu că Legea 196/2018 mărește puterea asociațiilor de proprietari. Potrivit acesteia, proprietarii apartamentelor sunt obligați să permită accesul unui membru al asociației.

Conform Avocatnet.ro, accesul în locuință se face pe baza unui preaviz motivat scris. Membrii asociației au voie să intre pentru construcții / reparații sau situații de urgență. Au dreptul să intre 24 de ore pentru urgențe și maxim 5 zile pentru reparații.

Cei care restricționează accesul în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Poliția Locală este cea care aplică sancțiunile. Proprietarii trebuie să permită și accesul muncitorilor care realizează lucrările respective.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Pai foarte biune, ca unii isi fac depozite de gunoaie acolo si crescatorii de caini si pisici, de pute ca hoitul in tot blocul , fiind adevarate focare de infectie ! Asta trebuia de la inceput , de cand blocurile de locuinte au fost vandute actualilor proprietari, la pretz de ” bocanci de sky ” …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...