13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Domnul Ovidiu Frenț se pare că minte! Fără „se pare că”!

Scandalul Mica Oprea este la final. În urma dezvăluirilor din presă vizavi de comportamentul deplorabil al prefectului Mica Oprea în relația cu angajații, aceasta și-a înaintat demisia. Documentul a fost depus pe data 13.01.2023 și a fost trimis cu Poșta Specială spre a-i fi înmânat primului ministru Nicolae Ciucă.

Demisia doamnei prefect ar fi trebuit să fie urmată de o altă demisie, respectiv cea a fostului prefect Ovidiu Frenț, actualmente șef serviciu tot în Prefectură, acesta angajându-se public într-o emisiune la Bistrițeanul.ro live că va pleca din instituție „în secunda doi” după demisia doamnei Mica Oprea.

Cum motivează Ovidiu Frenț, întârzierea demisiei sale? Conform unei înregistrări dată publicității de Decisiv.ro, Ovidiu Frenț a declarat următoarele:

„Eu îmi dau demisia imediat ce presa îmi va pune la dispoziție demisia doamnei Mica Oprea.”

 

Surse din Instituția Prefectului susțin că o copie a demisiei doamnei Oprea se află în instituție. Este greu de crezut că Ovidiu Frenț, angajat ca șef serviciu în Prefectură, nu are cunoștință de un asemenea demers.

De ce tergiversează Ovidiu Frenț respectarea unui angajament făcut public? Pentru că atât poate.

Este greu de făcut o paralelă între Ovidiu Frenț, Pinnochio sau baronul Munchhausen.

Pentru că demnitatea unui politician nu este subiect de cărți, ea există sau nu.

Domnul Frenț o are mică. Demnitatea.

P.S. Demisia prefectului Mica Oprea va fi publicată în Monitorul Oficial, iar atunci domnul Frenț va avea certitudinea că aceasta a fost înaintată pe data de 13.01.2023. Q.e.d.

ARTICOLE SIMILARE

13 COMENTARII

 1. Ok, inteleg ca se vrea deturnarea atentiei de la derapajele de sistem la persoana mea. In tot acest caz „Mica Oprea”, nu eu am fost subiectul dar explic din nou sper pentru ultima oara:
  NU mi s-a indeplinit inca apelul la decenta a drei pefect careia i-am cerut in mod repetat demisia. Las deoparte scuzele pe care i le-am cerut sa le prezinte public sutelor de persoane pe care le-a terorizat zeci de ani, inteleg faptul ca nu si le mai aminteste pe toate.
  Haideti acum sa vedem impreuna si ce inseamna o demisie, multi au crezut ca ea chiar a demisionat pe Facebook. Legislatia incidenta e prevazuta de Codul Muncii, care spune:
  Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
  (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.”…
  Deci, demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator!!! Dra Mica Oprea, desi nu cred ca a scris ea acel text, a postat pe Facebook o „Solicitare de eliberarea din funcția de Prefect al Județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 Februarie”. Unde e cuvantul „demisie”? Apoi urmeaza o scurta lectie de drept administrativ, incheiata cu celebrul deja blestem „crestinesc”.
  Chiar si pentru cine nu are studii juridice, diferenta este foarte clara intre o DEMISIE si o SOLICITARE, asta insemnand in cazul drei Mica Oprea aroganta de a nu recunoaste NIMIC din acuzatiile privind abuzurile facute si faptul ca nu demisioneaza, dar ca totusi cei care au numit-o, daca aproba solicitarea, o vor „elibera din functie”, probabil cu diploma si multumiri pentru contributia adusa statului si cetatenilor (sic!).
  Deci, dragilor, nu va duceti dupa fenta, vor scapa de ea doar pentru ca e „toxica” electoral!
  Revin cu provocare-promisiune: Mica Oprea, cereti-va scuze macar colegei bolnave de cancer pe care i l-ati agravat, scrieti-va si semnati o DEMISIE adevarata, ca sa pot sa imi tin cuvantul si sa plec si eu din institutie. Plec daca va recunoasteti vinovatia, si nu printr-o pacaleala prin care sa mergeti (din nou) in pensie, nevinovata ca Alba-ca-Zapada!
  Va pun aici un link cu modele de demisii, asa veti vedea cum se redacteaza si ce trebuie sa contina un astfel de act (atentie, din niciun model nu lipseste cuvantul „DEMISIE”):
  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fcumsa.ro%2Flegal%2Fcum-sa-scrii-o-cerere-de-demisie-daca-vrei-sa-ti-parasesti-jobul%2F&psig=AOvVaw0m3YQKokJBqfEQaZ-4OhWi&ust=1673962909993000&source=images&cd=vfe&ved=0CA8QjRxqFwoTCIC5w_GbzPwCFQAAAAAdAAAAABAE

  Iar eu am cerut imperativ sa isi dea demisia

 2. Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsita! O tampenie de proverb care ne tine pe toți sub pres fără a avea posibilitate de a ne ridica atunci cand observam o nedreptate. La fel se întâmplă și cu domnul Frent! Pentru ce sa-si dea demisia acest domn? Pentru curajul de a demasca o persoana autosuficienta care s-a ridicat călcând pe altii fără a avea demnitatea și omenia de a-și recunoaște greselile? In felul asta nu o sa ajungem la nivelul democrațiilor consacrate nici intr-o mie de ani!. Ne ținem mari si tari însă pe dinăuntru suntem goi, cumpărați, vanduti unor principii efemere umbrite de dorinta neînțeleasă de a face rau celor care îndrăznesc sa-si scoată capul spre lumina. Nu va cunosc domnul Frent dar simplul dumneavoastră curaj, pe care-l au putini din păcate, ma face să-mi scot pălăria în fața dumneavoastră. Rămâneți unde sunteti, daca mai aveti puterea, pt ca sunteti un castig si model pt cei din jur. Respect!

 3. Curajul de a demasca derapajele manageriale penale ale lui mica oprea, impostura politica a unor papusari care au girat acest act penal de gestionare politica a judetului si lipsa de recunoastere a greselii de catre conducatorii politici ai judetului nu merita demisia lui Frent…..Dimpotriva, cred ca demascarea nu s-a incheiat……sunt si in alte institutii abuzuri…..luati exemplul lui Frent….nu va lasati umiliti!

 4. Pentru dl Pop de mai sus..,…….? Oare i-au murit aplaudacii lu Frent ? Cum te o îmbârligat?Ai grija cu pălăria. Poate mai ai nevoie și la alți stăpâni !!!

 5. Faptul ca dl Frent isi justifica Isteriile bazandu-se doar pe o ” luptatoare ” care profita de impactul pe care il are asupra opiniei publice boala sa, facuta publica in contextul de a denigra persoana dnei Oprea, spune multe despre micimea acestuia. In loc sa se faca avocatul functionarilor, nu era mai bine sa ne spuna dansul din experienta personala si profesionala (!) despre umilintele personale pe care le-a trait sub acest tiran? Nu , nu poate , pentru ca dansul nu are niciun argument in afara de faptul ca i s-au limitat activitatile personale si jocul pe calculator!
  Iar doamna care se victimizeaza public, nu ar trebui sa profite de drepturile sale si sa se afle in concediu medical, ca doar nu prefectul ii rezolva aceste probleme?! Faptul ca , nu numai ca nu solicita concediu medical (sau chiar refuza acordarea acestuia) , dar se si prezinta in biroul prefectului cu cererea de concediu de odihna in mana , cand aceste cereri au o procedura de ordine interna , se depun la registratura institutiei cu cateva zile inainte ,iar nu dand buzna instigator in biroul prefectului!
  Faptu ca dl Frenz, un profitor fara scrupule, isi permite sa afirme , pe langa „argumentele ” pentru care NU va parasi functia supraplatita, si : ” Mica Oprea, cereti-va scuze macar colegei bolnave de cancer pe care i l-ati agravat” , Pentru astfel de acuzatii publice gratuite v-as da in judecata in secunda doi.
  Cine da lectii de demnitate, cel care in virtutea functiei politice isi angajeaza nevasta la stat, devenita peste noapte din inspector-casier sefa de serviciu!
  Slava ipocriziei!

 6. Degeaba vreți unii demisia fostului prefect, pentru că nu are sens… Cine a arătat și demascat public, cu mult curaj, activitatea care era în instituție și caracterul d-șoarei bunicuțe bolșevice? Păi câți ar fi făcut-o ? Nu am remarcat nici o persoană până acum cel puțin, civilă, politică sau de altă natură, să ia atitudine cu adevărat împotriva unor nedreptăți crase, așa cum se știa de toată lumea, dar tăcere… până cănd, surpriza, plăcută, a venit d-nul Frenț, cu sânge în instalație, având suportul colegilor din prefectură și a dezvăluit publicului larg adevărul despre ceea ce se petrecea în ograda d-șoarei pensionare.Nu a convenit la mulți acest demers și acum persoana non grata este, ghici cine, tocmai cel care a prezentat pe larg aceste mizerii?! Nu zău?Hai să proslăvim apucăturile comuniste și să îngropăm democrația!Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...