24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Militarii, ajutoarele DSP-urilor în perioada pandemiei

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că va ”da” DSP-urilor 600 de militari care să le ajute în această perioadă. Militarii vor fi ”folosiți” la call-center sau anchete epidemiologice. CARE e situația la noi în județ:

Ministerul Apărării Naționale anunță că pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari. Acesția vor îndeplini sarcini de operatori call-center, vor participa la realizarea de anchete epidemiologice și vor fi operatori de calculator, pentru completarea bazelor de date.

Conform autorităților centrale, primii 230 dintre militari acționează deja, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

CARE E SITUAȚIA LA NOI ÎN JUDEȚ

Avem deja un protocol de colaborare încheiat cu cei de la Armată. Momentan ei ne ajută cu call-center-ul. Am făcut și la ei un call-center și când noi nu ne putem ocupa, răspund ei. Pe anchete ne descurcăm acum. Avem situația la zi și avem personal care ne ajută.Am angajat încă 6 persoane pe perioadă determinată, din care trei sunt pe call-center și 3 pe anchete epidemiologice, din care unul e medic epidemiolog. Totodată avem cadrele medicale de la școli care ne ajută, și avem și două studente voluntare. De ieri avem și o elevă de la postliceală care ne ajută. Deci momentan NU avem nevoie de militari pentru anchetele epidemiologice. Dar dacă se vor înmulți cazurile, vom apela la ei și pentru acest lucru” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, la nivelul județului nostru s-a ajuns la un prag de plafonare în ceea ce privește cazurile de COVID 19.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.