8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Militarii, ajutoarele DSP-urilor în perioada pandemiei

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că va ”da” DSP-urilor 600 de militari care să le ajute în această perioadă. Militarii vor fi ”folosiți” la call-center sau anchete epidemiologice. CARE e situația la noi în județ:

Ministerul Apărării Naționale anunță că pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari. Acesția vor îndeplini sarcini de operatori call-center, vor participa la realizarea de anchete epidemiologice și vor fi operatori de calculator, pentru completarea bazelor de date.

Conform autorităților centrale, primii 230 dintre militari acționează deja, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

CARE E SITUAȚIA LA NOI ÎN JUDEȚ

Avem deja un protocol de colaborare încheiat cu cei de la Armată. Momentan ei ne ajută cu call-center-ul. Am făcut și la ei un call-center și când noi nu ne putem ocupa, răspund ei. Pe anchete ne descurcăm acum. Avem situația la zi și avem personal care ne ajută.Am angajat încă 6 persoane pe perioadă determinată, din care trei sunt pe call-center și 3 pe anchete epidemiologice, din care unul e medic epidemiolog. Totodată avem cadrele medicale de la școli care ne ajută, și avem și două studente voluntare. De ieri avem și o elevă de la postliceală care ne ajută. Deci momentan NU avem nevoie de militari pentru anchetele epidemiologice. Dar dacă se vor înmulți cazurile, vom apela la ei și pentru acest lucru” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Conform acesteia, la nivelul județului nostru s-a ajuns la un prag de plafonare în ceea ce privește cazurile de COVID 19.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.