20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Ministrul Grindeanu: Alocăm bani pentru centura veche și drumul ce trece prin Pasul Rotunda

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a fost prezent astăzi la Bistrița. Acesta a anunțat că va aloca bani pentru repararea ”centurii vechi„, dar și finalizarea trecerii prin Pasul Rotunda.

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii a fost prezent azi la sediul PSD BN. Acesta a explicat că se vor aloca bani pentru două drumuri importante din județ.

Ce se vorbea din 2001 se va realiza acum. La rectificarea bugetară vom aloca bani pentru modernizasrea DN 17 C, care cuprinde și centura veche a Bistriței și DN 17 D. Am discutat cu cei de la CNAIR și DRDP CLuj, ca ei să facă sau refacă studiile de fezabilitate, unde se impune, să facă birocrația necesară. Deci până la rectificarea bugetară vor avea de lucru” a declarat Sorin Grindeanu.

Radu Moldovan, președintele CJ BN a explicat că porțiunea de DN 17 C care va fi reabilitată cuprinde zona ”Viișoara- km 0 până la limita cu localitatea Dumitra. E singura porțiune nereabilitată din DN 17 C. Și chiar dacă e pe teritoriul municipiului, e un drum de importanță națională și putem să-l reabilităm. Nu putea intra la lucrări ușoare, fiind zone de deal ce trebuie consolidate. Lucrările se ridică undeva la 104 milioane lei”.

Lucrările pentru DN 17 D- trecerea prin Pasul Rotunda, sunt mai complexe și mai scumpe.

E vorba de 100 de milioane de euro fiind vorba de drumul până la Cârlibaba, peste Pasul Rotunda. Asta implică lucrări mai complexe, de aceea trebuie refăcut studiul de fezabilitate” au explicat Sorin grindeanu și Radu Moldovan.

Partea bună- așa cum subliniau cei doi mai sus menționați- e că ”DRDP Cluj se poate ocupa de tot, dacă se face documentația. Bani sunt, se vor aloca”.

S-a depus a 19-a contestație pentru tronsonul Rodna – Valea Vinului

Radu Moldovan a amintit și de tronsonul Rodna- Valea VInului.

Am vrut să vă dau o veste bună. Dar azi situația s-a schimbat. S-a depus deja a 19-a contestație pentru lucrările la acea porțiune. Am înțeles oricum că e ultima, că nu se vor mai putea depune contestații” a explicat Radu Moldovan.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită aici:


 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.