25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Minorii din viitorul centru de tratare a adicțiilor de droguri de la Bistrița vor face acolo inclusiv școală

La Bistrița se pregătește un centru regional de tratare a adicțiilor de droguri, unde vor ajunge inclusiv minori din mai multe județe din vecinătate. Tinerii și minorii care vor fi internați în acest centru vor avea acolo tot ce au nevoie, de la activități recreative și ocupaționale, până la profesori care vor ține acolo ore pentru ei.

Zilele trecute, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a efectuat o vizită de lucru alături de medicul-șef al Secției Psihiatrie din cadrul unității medicale, Claudia Ștefănescu, la singurul centru din țară unde se tratează adicțiile de droguri.

La Bistrița se va construi un astfel de centru regional, care va deservi și județele limitrofe. Prezent la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany a vorbit despre acest proiect pilot.

„Așa cum am afirmat am primit susținerea ministerului sanatatii de a construi la Bistrița centrul regional de adicție. În momentul de față, după vizita de ieri care a fost o vizită foarte benefică și fructuoasă, s-a constituit la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru din care fac parte și eu și doamna doctor Claudia Ștefănescu care va încerca să constituie un model de centru de adicție, care dup-aia să poată fi replicat la nivel de fiecare regiune”, a explicat managerul spitalului, Gabriel Lazany.

Acesta a mai spus că centrul de tratare a adicțiilor va avea inclusiv o parte de școală, printr-un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât minorii să aibă acces la educație chiar în cadrul centrului.

„Lucrăm mai mulți oameni: unii se ocupă de partea de structură de personal, unii fac calculele pe tarife. Noi ne ocupăm de partea de infrastructură, cum trebuie să arate zona de cazare, teren de sport, bazin de înot, zona unde vor face școală, pentru că vorbim de minori. Odată ce intră acolo, ei nu au voie să se rupă de sistemul de învățământ, trebuie să facă școală. Se va încheia un parteneriat cu Inspectoratul Școlar și una dintre școlile din municipiu, iar o parte dintre profesori vor preda inclusiv în centrul de adicție, pentru tinerii care sunt acolo”, a completat Gabriel Lazany.

Emisiunea la care a fost invitat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. minuntată inițiativă – este mare nevoie de așa ceva.
    o sigură observație – datorită introducerii clasei 0, mulți dintre elevii din clasele a XI și respectiv a XII sunt deja majori. nu știu dacă proiectul are sau nu în vedere și cazul elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani. ar fi pacat să nu fie prinși în proiect, pentru că în acest caz ei vor fi comva condamnați la a alege între vindecare și școală, și exista riscul abandonului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.