34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

INCREDIBIL: MIS GRUP spune că a aflat din presă că trebuie să finalizeze proiectele în acest an!

Compania MIS Grup susține, într-un drept la replică, faptul că ar fi aflat din presă că două dintre cele mai importante lucrări din oraș trebuie finalizate până în 31 decembrie 2023. Mai mult, compania vehiculează cu totul alte termene. Iar pentru întârzierea unor lucrări dă vina chiar pe Primăria Bistrița.

Într-un drept la replică, MIS Grup, constructorul care se ocupă de cele mai mari și importante șantiere din Bistrița, precizează faptul că ar fi aflat din presă de dead-line-urile pentru contracte:

„Din dorința de a informa corect bistrițenii și pentru că vrem să găsim soluții, nu să căutăm vinovați, să ducem la capăt proiecte și să ne bucurăm alături de întreaga comunitate, Compania M.I.S. Grup transmite următoarele clarificări importante:

 • •• Ne dorim să finalizăm toate proiectele cât mai repede, fiind în beneficiul tuturor acest lucru, însă nu acceptăm ca bistrițenii să fie informați greșit.
 • Contractual, în documentele oficiale semnate de către conducerea Primăriei Bistrița, termenul de finalizare a proiectului „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – bdul. Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, mun. Bistrița” este în data de 04.07.2024.
 • Apariția în spațiul public a faptului că, acest proiect trebuie să fie gata în data de 31.12.2023, “în caz contrar municipalitatea este nevoită să restituie Uniunii Europene contravaloarea“ este un neadevăr, dovedit de contractul semnat.

În plus, la nici o întâlnire de lucru nu ni s-a semnalat această situație, noi fiind informați cu ajutorul presei.

 • De asemenea, facem precizarea că obiectivul de investiții a fost întârziat pentru o perioadă de un an jumătate întrucât în această perioadă proiectul s-a aflat în faza de evaluare la Primăria Municipiului Bistrița.
 • În acest moment, din cauza devierilor de rețele electrice pentru pasajul subteran din zona bdul. Decebal și a sensurilor giratorii, activitatea companiei este suspendată, noi lăsând compania responsabilă de partea electrică să își realizeze contractul.
 •  În ceea ce privește proiectul „Linia Verde”, pentru care, de asemenea, s-a speculat că Primăria Bistrița ar trebui să restituie Uniunii Europene contravaloarea, dacă nu este finalizat până la data de 31.12.2023, informăm bistrițenii asupra faptului că:
 • Primăria Municipiului Bistrița a optat pentru o serie de schimbări spontane în proiect asupra cărora constructorul nu are niciun control.

Una dintre schimbările aduse proiectului este reprezentată de alegerea unui alt tip de pavaj pentru trotuarele pietonale.

 • În acest moment, Primăria Bistrița este în proces de a demara încă o licitație, fiindcă la prima nu a fost niciun ofertant.
 • Licitațiile sunt manageriate exclusiv de Primăria Municipiului Bistrița, iar aceste modificări prelungesc în mod automat perioada de execuție a lucrărilor.
 • Legal, în timpul acestor licitații și modificări, compania nu are dreptul să își desfășoare activitatea, iar noul termen limită poate să fie făcut public doar după finalizarea acestor proceduri.

Vrem să ne ducem la îndeplinire proiectele, să vedem că Bistrița se dezvoltă frumos și să găsim rapid soluții. Pentru că avem toată bunăvoința, o echipă de specialiști,  dispoziția să muncim și să ne îndeplinim sarcinile contractuale, nu acceptăm să fie speculate neadevăruri”.

MIS Grup zice una, primarul Turc alta

Potrivit companiei MIS Grup, pentru a finaliza lucrările pentru reconfigurarea axei de transport public Gării – Năsăudului are timp până 04.07.2024, potrivit contractului.

La ultima conferință de presă, primarul Ioan Turc a precizat că dacă lucrările nu sunt finalizate până în 31 decembrie 2023, deci cu 7 luni mai repede decât prevede contractul invocat de MIS Grup, municipiul riscă să dea banii primiți înapoi Uniunii Europene.

Detalii mai jos:

Primăria Bistrița riscă FALIMENTUL dacă nu încheie la timp două proiecte de peste 22 milioane euro

Compania susține inclusiv că în întâlnirile de lucru avute cu reprezentanții Primăriei Bistrița nu i s-a comunicat această informație. Despre ea ar fi aflat din… presă. Aceasta dă vina pe Primăria Bistrița pentru întârzierea începerii șantierului pentru că ar fi zăbovit pe proiect un an și jumătate.

MIS Grup a suspendat activitatea și la cea mai complexă parte a proiectului: pasajul subteran din zona Decebal, o firmă specializată realizând devieri de rețele electrice perioada aceasta.

Și când vine vorba despre Linia Verde, alt șantier important din oraș, MIS Grup se spală pe mâini și spune că din cauza unor decizii neinspirate și „spontane” precum schimbarea pavajului, care se află deja la a doua licitație, este în stand by și se întârzie lucrările.

Constructorul oferă încă un detaliu interesant: pe durata desfășurării licitației pentru pavaj nu poate să intervină în zonele respective, potrivit legii.

Vă reamintim că valoarea celor două proiecte la care se referă MIS Grup trece de 22 de milioane de euro. Banii ar trebui returnați Uniunii Europene de Primăria Bistrița dacă nu se finalizează lucrările până în 31 decembrie 2023. La această sumă se adaugă penalități de câteva milioane bune de euro.

Deși este clar că municipiul Bistrița nu are de unde să scoată această sumă, primarul Ioan Turc s-a ferit să pronunțe cuvântul FALIMENT, la ultima întâlnire cu presa. Edilul a insistat că se va face tot posibilul cu constructorul pentru ca lucrările să fie finalizate.

Despre stadiul lucrărilor desfășurate de MIS Grup în municipiul Bistrița puteți citi mai jos:

Succes TOTAL la MIS Grup! Axa de transport Gării-Năsăudului finalizată doar 12%, iar Linia Verde doar 35%

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Primaria se se desfiinteze di sa ne arondeze la beclean pana refacem totul din temelii!!!
  Ce sa facem cu toti incapabilii din primarie?
  Le dam 5 salarii ckmpensate acjm dar scapam de urmatorii 30 de datorii!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: