25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Moldoveanul care a jefuit, omorât și incendiat un bătrân din Bistrița-Bârgăului, trimis în judecată. Ce riscă:

Alexandru Paul Toderașc, moldoveanul care a jefuit, omorât și incendiat un bătrân din Bistrița-Bârgăului în luna octombrie a anului trecut, a fost în sfârșit trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă tânărul:

Alexandru Paul Toderașc, un tânăr de 23 de ani din Bacău, a fost trimis în judecată în luna martie pentru omor calificat, tâlhărie calificată, distrugere și profanare de cadavre.

Asta deși nu a fost găsit cadavrul celui pe care l-a omorât cu sânge rece. Un calcul simplu ne arată că tânărul va petrece cel puțin două decenii după gratii.

Băcăuanul riscă doar pentru omor calificat de la 15 la 25 de ani de închisoare, pentru tâlhărie calificată riscă de la 5 la 12 ani de închisoare, pentru distrugere pedeapsa este între 2 și 7 ani de închisoare, iar pentru profanare de morminte pedepsa începe de la 6 luni și merge până la 6 ani.

Vă reamintim faptul că în data de 6 octombrie 2017, Paul Toderașc, care era cioban la o stână din Bistrița-Bârgăului, l-a omorât pe Răzvanță Dumitru, un bătrân de 82 de ani, care locuia singur, într-o casă izolată.

Tânărul, care se afla sub influența alcoolului, a mers la bătrân cu intenția de a-i fura banii economisiți din pensie. Cum bătrânul a refuzat să îi dea băcăuanului banii, acesta a început să îl lovească până când bărbatul de 82 de ani a murit. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Apoi, tânărul a furat banii bătrânului și a incendiat locuința în care se afla trupul neînsuflețit al acestuia. Paul Toderașc a fugit în Moldova, unde a încercat să se ascundă la stâna unde muncea tatăl său. Despre antecedentele penale ale tânărului puteți citi AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: