-2.6 C
Bistrița
duminică, ianuarie 23, 2022

Moldoveanul care a jefuit, omorât și incendiat un bătrân din Bistrița-Bârgăului, trimis în judecată. Ce riscă:

Alexandru Paul Toderașc, moldoveanul care a jefuit, omorât și incendiat un bătrân din Bistrița-Bârgăului în luna octombrie a anului trecut, a fost în sfârșit trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă tânărul:

Alexandru Paul Toderașc, un tânăr de 23 de ani din Bacău, a fost trimis în judecată în luna martie pentru omor calificat, tâlhărie calificată, distrugere și profanare de cadavre.

Asta deși nu a fost găsit cadavrul celui pe care l-a omorât cu sânge rece. Un calcul simplu ne arată că tânărul va petrece cel puțin două decenii după gratii.

Băcăuanul riscă doar pentru omor calificat de la 15 la 25 de ani de închisoare, pentru tâlhărie calificată riscă de la 5 la 12 ani de închisoare, pentru distrugere pedeapsa este între 2 și 7 ani de închisoare, iar pentru profanare de morminte pedepsa începe de la 6 luni și merge până la 6 ani.

Vă reamintim faptul că în data de 6 octombrie 2017, Paul Toderașc, care era cioban la o stână din Bistrița-Bârgăului, l-a omorât pe Răzvanță Dumitru, un bătrân de 82 de ani, care locuia singur, într-o casă izolată.

Tânărul, care se afla sub influența alcoolului, a mers la bătrân cu intenția de a-i fura banii economisiți din pensie. Cum bătrânul a refuzat să îi dea băcăuanului banii, acesta a început să îl lovească până când bărbatul de 82 de ani a murit. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Apoi, tânărul a furat banii bătrânului și a incendiat locuința în care se afla trupul neînsuflețit al acestuia. Paul Toderașc a fugit în Moldova, unde a încercat să se ascundă la stâna unde muncea tatăl său. Despre antecedentele penale ale tânărului puteți citi AICI.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: