13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Mult și bine vor circula bistrițenii cu aceeași firmă de transport în comun

S-a prelungit contractul de transport public în comun pentru municipiul Bistrița! Bistrițenii vor circula cu autobuzele Transmixt pentru încă 6 ani.

Firma Transmixt asigură încă din 2009 transportul în comun, iar contractul dintre această firmă şi Primăria Bistriţa expiră mâine.

Pentru a nu perturba mersul autobuzelor, astăzi, într-o ședintă dedicată în exclusivitate transportului în comun, pe masa de lucru a consilierilor locali a fost un proiect care prevedea prelungirea contractului cu încă 6 ani, mai exact până în 26 august 2025.

Discuţiile pe marginea acestui proiect nu s-au lungit, iar bistrițenii vor circula cu aceeași firmă de transport până la expirarea contractului semnat astăzi.

Referitor la transportul public în comun, vă reamintim că Primăria Bistrița a semnat deja și așteaptă demararea lucrărilor pentru Linia Verde, care ar trebui să înceapă în acest an.

Traseul nou de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai – Independenței – Libertății –Viișoara) va fi operat cu vehicule electrice pentru care se amenajează un depou pentru staționare, încărcare și mentenanță, stații de încărcare și dispecerat pentru managementul traficului.

Linia Verde de transport cu autobuze electrice costă aproximativ 12.8 milioane de euro. Mai multe detalii despre acest proiect puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: