12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Mult și bine vor circula bistrițenii cu aceeași firmă de transport în comun

S-a prelungit contractul de transport public în comun pentru municipiul Bistrița! Bistrițenii vor circula cu autobuzele Transmixt pentru încă 6 ani.

Firma Transmixt asigură încă din 2009 transportul în comun, iar contractul dintre această firmă şi Primăria Bistriţa expiră mâine.

Pentru a nu perturba mersul autobuzelor, astăzi, într-o ședintă dedicată în exclusivitate transportului în comun, pe masa de lucru a consilierilor locali a fost un proiect care prevedea prelungirea contractului cu încă 6 ani, mai exact până în 26 august 2025.

Discuţiile pe marginea acestui proiect nu s-au lungit, iar bistrițenii vor circula cu aceeași firmă de transport până la expirarea contractului semnat astăzi.

Referitor la transportul public în comun, vă reamintim că Primăria Bistrița a semnat deja și așteaptă demararea lucrărilor pentru Linia Verde, care ar trebui să înceapă în acest an.

Traseul nou de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai – Independenței – Libertății –Viișoara) va fi operat cu vehicule electrice pentru care se amenajează un depou pentru staționare, încărcare și mentenanță, stații de încărcare și dispecerat pentru managementul traficului.

Linia Verde de transport cu autobuze electrice costă aproximativ 12.8 milioane de euro. Mai multe detalii despre acest proiect puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...