0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Mult și bine vor circula bistrițenii cu aceeași firmă de transport în comun

S-a prelungit contractul de transport public în comun pentru municipiul Bistrița! Bistrițenii vor circula cu autobuzele Transmixt pentru încă 6 ani.

Firma Transmixt asigură încă din 2009 transportul în comun, iar contractul dintre această firmă şi Primăria Bistriţa expiră mâine.

Pentru a nu perturba mersul autobuzelor, astăzi, într-o ședintă dedicată în exclusivitate transportului în comun, pe masa de lucru a consilierilor locali a fost un proiect care prevedea prelungirea contractului cu încă 6 ani, mai exact până în 26 august 2025.

Discuţiile pe marginea acestui proiect nu s-au lungit, iar bistrițenii vor circula cu aceeași firmă de transport până la expirarea contractului semnat astăzi.

Referitor la transportul public în comun, vă reamintim că Primăria Bistrița a semnat deja și așteaptă demararea lucrărilor pentru Linia Verde, care ar trebui să înceapă în acest an.

Traseul nou de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai – Independenței – Libertății –Viișoara) va fi operat cu vehicule electrice pentru care se amenajează un depou pentru staționare, încărcare și mentenanță, stații de încărcare și dispecerat pentru managementul traficului.

Linia Verde de transport cu autobuze electrice costă aproximativ 12.8 milioane de euro. Mai multe detalii despre acest proiect puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: